פשטידת תפוחי אדמה עם קישואים או ברוקולי ||| פשדידה שהיא בסיס לכמה סוגי ירקות שאפשר להוסיף לגיוון ||| קישואים או ברוקולי הם התוספת המומלצת אבל אפשר כל ירק שאוהבים כמו זוקיני, גזר ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
- 5 תפוחי אדמה בינוניים
- 3 קישואים קלופים או חבילת ברוקולי
- 2 כפות קמח
- 4 ביצים XL
- 1 כפית שטוחה אבקת מרק
- 1 כף סוכר
- 2-3 פרוסות חלה רטובות ומפוררות
- מלח
- פלפל שחור
- 1/3 כוס שמן זית
לעבודה
- מגרדים בפומפיה (או מעבד מזון) את תפוחי האדמה והקישואים
- לערבב בקערה את הגרידה עם, הקמח, חלה, ביצים, אבקת מרק, סוכר ותבלינים
- לצקת את התערובת לתבנית אפייה מרובעת או למנות אישיות
- לחמם השמן זית
- לצקת אותו מעל התבנית המלאה בתערובת
- לחמם תנור ל-200 מעלות
- לאפות 60 דקות
- להנמיך החום ל-180 מעלות
- להמשיך אפייה עוד 30 דקות
בתיאבון