בייגלה או פרצל שקל להכין גם בבית ||| מאפה שתמצאו כבר כמעט בכל רחבי תבל ומגיע מדרום גרמניה ||| Pretzel או Brezel מוצאם מבוואריה שבגרמניה ומשם הגיעו עם גלי ההגירה, למטבח היהודי והאמריקאי ||| מתכון קל להכנה בהמשך…
מצרכים (16 יחידות ביגלה)
לבצק
- 1 ק״ג קמח לבן או מלא
- 1.5 כפטת שמרים יבשים
- 1/4 כוס סוכר חום
- 550 סמ"ק מים חמים (לא רותחים)
- 1 כף מלח
לבישול וציפוי
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1 כף סודה לשתייה
- 100 גרם שומשום או פרג או מלח גס או קצח או זעתר
אופן הכנה
- מערבלים את הקמח, השמרים, הסוכר והמים לבצק, במשך 4 דקות
הערה: אם צריך מוסיפים בהדרגה עוד 50 סמ"ק מים
- מוסיפים מלח ומערבלים עוד 2-3 דקות לקבלת בצק נוח לעבודה
- מכסים ונותנים לבצק 20 דקות מנוחה (להקפיד על 20 דקות ולא יותר)
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח
- מחלקים ל-16 חלקים שווים
- מגלגלים כל חלק בצק לגליל ארוך
- חוצים לאורך ליצירת 2 גלילים ומלפפים את 2 הגלילים לבורג
- מחברים לעיגול בייגלה
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- מרפדים תבנית עם נייר אפייה
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם 2 ליטר מים וסוכר חום
- כשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים סודה לשתייה ושומרים על להבה בינונית
- מבשלים כל בייגלה 30 שניות (לא יותר זמן ואפשר 2-3 יחידות יחד זה לצד זה)
- מוציאים את הבייגלה המבושלים בעזרת כף מחוררת ומניחים בתבנית עם נייר האפייה
- מצפים מיד את הבייגלה הרטוב והמבושל בשומשום או כל ציפוי שאהוב אליכם
- כשהתבנית מתמלאת ב-16 בייגלה מבושלים מעבירים לתנור
- אופים במשך 25 דקות בערך, עד שהבייגלך תפוחים וזהובים (שימו לב שגם התחתית אפויה היטב)
להכנת בייגל מתוק
- מכינים סירופ סוכר (מבשלים 1/2 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים)
- שופתים את הסירופ על הבייגלס מיד בתום האפייה
בתיאבון