תבשיל ממולאים מהמטבח התוניסאי ||| הקישואים והבצלים ממולאים במלית צמחונית כיד הדמיון ||| ממולאים בכוסמת, קינואה או אורז ||| רוטב עדין שיתאים לכל שאפשר להוסיף חריפות לפי הטעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8־6 מנות)
- 300 גרם כוסמת מבושלת עם הרבה בצל
- צרור פטרוזיליה קצוצים דק
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 ביצה L
- 4 קישואים בינוניים
- 3 בצלים גדולים
לרוטב
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול
- 4 שיני שום כתושות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית קינמון טחון
- 1 כפית מלח
- 4־3 כוסות מים
- 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
לעבודה
- מקלפים את הבצלים.
- קוצצים דק 2 בצלים, חצי מהכמות משאירים בצד לרוטב וחצי להמשך העבודה
- 2 הבצלים הנותרים, מפורקים לגלידים באופן שיאפשר מילוי בהמשך
- לוקחים את הקישואים וחותכים 2-3 חלקים, מרוקנים ומכינים למילוי (את התוכן של הקישואים שומרים בצד)
- מבשלים כוסמת ( או אורז, קינואה או כל מילוי אחר)
- שמים את הכוסמת בקערה ומוסיפים את הבצל, פטרוזיליה, תבלינים וביצה ומערבבים לקבלת עיסה אחידה
- ממלאים את הקישואים ואת גלדי הבצל במלית ומניחים על מגש
- קוצצים דק את לב הקישואים שנשמר בצד
- הכנת הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח
- מוסיפים את הבצל הקצוב ששמרנו, השום ולב הקישואים הקצוצים
- מאדים במשך מספר דקות
- מוסיפים את רסק העגבניות, תבלינים ו־2 כוסות מים
- בוחשים ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את רבעי תפוחי האדמה, מכסים ומבשלים כ־10 דקות עד לרתיחה
- מסדרים את הירקות הממולאים בחפיפה זה לצד זה בתוך הרוטב
- יוצקים לסיר את יתרת המים עד 1 ס"מ מעל הירקות
- מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ־40 דקות על להבה נמוכה (טיפ: במידת הצורך אפשר להוסיף עוד מים)
הגשה: מגישים חם עם אורז או עם קוסקוס.
בתיאבון