חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון לצמחונים: קישואים ובצלים ממולאים

תבשיל ממולאים מהמטבח התוניסאי ||| הקישואים והבצלים ממולאים במלית צמחונית כיד הדמיון ||| ממולאים בכוסמת, קינואה או אורז ||| רוטב עדין שיתאים לכל שאפשר להוסיף חריפות לפי הטעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

סירות קישואים רוחב (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

מצרכים (8־6 מנות)

  • 300 גרם כוסמת מבושלת עם הרבה בצל
  • צרור פטרוזיליה קצוצים דק
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 ביצה L
  • 4 קישואים בינוניים
  • 3 בצלים גדולים

לרוטב

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית מלח
  • 4־3 כוסות מים
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
קישואים (צילום אריאל פלמון ע"י ויקימדיה)

לעבודה

  1. מקלפים את הבצלים.
  2. קוצצים דק 2 בצלים, חצי מהכמות משאירים בצד לרוטב וחצי להמשך העבודה
  3. 2 הבצלים הנותרים, מפורקים לגלידים באופן שיאפשר מילוי בהמשך
  4. לוקחים את הקישואים וחותכים 2-3 חלקים, מרוקנים ומכינים למילוי (את התוכן של הקישואים שומרים בצד)
  5. מבשלים כוסמת ( או אורז, קינואה או כל מילוי אחר)
  6. שמים את הכוסמת בקערה ומוסיפים את הבצל, פטרוזיליה, תבלינים וביצה ומערבבים לקבלת עיסה אחידה
  7. ממלאים את הקישואים ואת גלדי הבצל במלית ומניחים על מגש
  8. קוצצים דק את לב הקישואים שנשמר בצד
  9. הכנת הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח
  10. מוסיפים את הבצל הקצוב ששמרנו, השום ולב הקישואים הקצוצים
  11. מאדים במשך מספר דקות
  12. מוסיפים את רסק העגבניות, תבלינים ו־2 כוסות מים
  13. בוחשים ומביאים לרתיחה
  14. מוסיפים את רבעי תפוחי האדמה, מכסים ומבשלים כ־10 דקות עד לרתיחה
  15. מסדרים את הירקות הממולאים בחפיפה זה לצד זה בתוך הרוטב
  16. יוצקים לסיר את יתרת המים עד 1 ס"מ מעל הירקות
  17. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ־40 דקות על להבה נמוכה (טיפ: במידת הצורך אפשר להוסיף עוד מים)

הגשה: מגישים חם עם אורז או עם קוסקוס.
בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *