חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם ביתי משהו משהו

פנינה קדם מציעה מתכון ללחם שאין כמוהו להרגשה של בית ||| לחם שמשתבח עם הזמן ולמחרת הוא טעים שבעתיים ||| אם נשאר משהו אחרי יומיים….הלחם מצוין גם לטוסט ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם משהו משהו (צילום פנינה קדם)

מצרכים

  • 2 כוסות מים
  • 3 כפות שמן זית עדין

לסטרטר

  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כוס מים

לבצק

  • 5 כוס קמח מלא
  • 5 כוס קמח שיפון
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 5 כף שמרים יבשים
לחם משהו משהו (צילום פנינה קדם)

אופן הכנה

  1. לערבב היטב את מצרכי הסטרטר
  2. לכסות הקערה בניילון נצמד ולהשאיר בצד לפחות ל-4 שעות
  3. לערבב את המצרכים של הבצק
  4. להוסיף את המים ושמן הזית ולערבב
  5. להוסיף את הסטרטר וללוש כ-10 דקות
  6. לשמן כלי במעט שמן זית ולגלגל בתוכו את כדור הבצק
  7. להתפיח את הבצק לשעה
  8. לסדר את מסת הבצק לכיכר עגולה או ארוכה
  9. לחרוץ בסכין חדה מאוד פסים על פני הכיכר
  10. מחממים תנור ל-200 מעלות
  11. מכניסים כיכר הבצק לתנור ומניחים כלי עם מים בתחתית התנור
  12. לאחר 10 דקות יש להנמיך את החום ל-180 מעלות
  13. לאפות עד שהלחם מוכן
  14. טיפ אייך יודעים שהלחם מוכן? הופכים את הלחם ומקישים על התחתית. אם נשמע צליל חלול הלחם מוכן

הגשה

מילה של פנינה: בשלב הזה אני מציעה להתגבר על הפיתוי לטעום מהלחם. הניחו ללחם להתקרר במשך כשעה לפחות לפני שפורסים אותו.
בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *