פנינה קדם מציעה מתכון ללחם שאין כמוהו להרגשה של בית ||| לחם שמשתבח עם הזמן ולמחרת הוא טעים שבעתיים ||| אם נשאר משהו אחרי יומיים….הלחם מצוין גם לטוסט ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 2 כוסות מים
- 3 כפות שמן זית עדין
לסטרטר
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כוס קמח לבן
- 1 כפית סוכר
- 1 כוס מים
לבצק
- 5 כוס קמח מלא
- 5 כוס קמח שיפון
- 2 כוסות קמח לבן
- 3 כפות סוכר חום
- 1 כפית מלח
- 5 כף שמרים יבשים
אופן הכנה
- לערבב היטב את מצרכי הסטרטר
- לכסות הקערה בניילון נצמד ולהשאיר בצד לפחות ל-4 שעות
- לערבב את המצרכים של הבצק
- להוסיף את המים ושמן הזית ולערבב
- להוסיף את הסטרטר וללוש כ-10 דקות
- לשמן כלי במעט שמן זית ולגלגל בתוכו את כדור הבצק
- להתפיח את הבצק לשעה
- לסדר את מסת הבצק לכיכר עגולה או ארוכה
- לחרוץ בסכין חדה מאוד פסים על פני הכיכר
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- מכניסים כיכר הבצק לתנור ומניחים כלי עם מים בתחתית התנור
- לאחר 10 דקות יש להנמיך את החום ל-180 מעלות
- לאפות עד שהלחם מוכן
- טיפ אייך יודעים שהלחם מוכן? הופכים את הלחם ומקישים על התחתית. אם נשמע צליל חלול הלחם מוכן
הגשה
מילה של פנינה: בשלב הזה אני מציעה להתגבר על הפיתוי לטעום מהלחם. הניחו ללחם להתקרר במשך כשעה לפחות לפני שפורסים אותו.
בתיאבון