מתכון: לחם קשור

פנינה קדם מציעה מתכון ללחם עם טכניקה שתביא לכם תוצאה מפתיעה ||| לחם גם טעים וגם יפה ומיוחד בצורתו ||| נראה מסובך אבל ממש קלי קלות ||| אם נשאר משהו אחרי יומיים? לא נשאר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם קשור (צילום פנינה קדם)

מצרכים

  • 3 כוסות קמח מלא
  • 1 כוס קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1/4 כוס שמן זית עדין
  • 25 כוס מים חמימים
  • חוט קשירה לבשר
לחם קשור עם חוטי הקשירה (צילום פנינה קדם)

אופן הכנה

  1. מנפים לקערת המיקסר את הקמח
  2. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים היטב להטמעה מלאה
  3. מוסיפים שמרים ומערבבים שוב
  4. מפעילים את המיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית ומוסיפים כוס מים
  5. מוסיפים את שליש כוס המים שנותרה, בהדרגה ועד שהבצק הופך רך וגמיש ומאוד, מעט דביק
  6. לשים את הבצק 10-15 דקות ועד שהוא חלק מאוד
  7. מעבירים לקערה נקייה ומכסים בניילון נצמד
  8. מתפיחים עד להכפלת הנפח כשעה עד שעתיים
  9. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  10. גוזרים 4 חוטי קשירה אלסטיים לבשר באורך של 30-40 ס״מ
  11. מניחים את החוטים בהצלבה כפולה על נייר האפייה בתבנית (כך שיהיו 8 חוטים ברווחים שווים ונקודת החיבור של החוטים תהיה במרכז התבנית)

    בצק הלחם קשור (צילום פנינה קדם)
  12. יוצרים מהבצק כדור עגול וחלק
  13. מניחים את כדור הבצק במרכז שושנת החוטי קשירה
  14. קושרים את החוטים הנגדיים (כל קצה נקשר לקצה השני בקשר כפול פשוט)
  15. הערה: הקשרים צריכים להיות בדיוק בקודקוד הבצק בחלק העליון למעלה
  16. גוזרים בעדינות את עודפי החוטים
  17. מתפיחים כ-45 דקות בתבנית
  18. מחממים תנור ל-230 מעלות
  19. מניחים בתחתית התנור תבנית אפייה קטנה
  20. כשהבצק תפוח מנפים מעליו מעט קמח
  21. חורצים בבצק עם סכין חדה וחלקה חתכים קטנטנים דקורטיביים
  22. ממלאים את תבנית האפייה בתחתית התנור במים וסוגרים מיד את דלת התנור
  23. מכניסים את תבנית הבצק הקשור לאפייה במרכז התנור
  24. אופים 20-25 דקות ועד שהלחם תפוח וזהוב
  25. פותחים בזריזות את דלת התנור ומכסים את הלחם באופן רופף ברדיד אלומיניום
  26. מוציאים את התבנית עם המים, מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות
  27. אופים עוד 20-25 דקות נוספות
  28. מכבים את התנור ופותחים חריץ בדלת התנור כדי לאפשר לאדים להשתחרר
  29. מאפשרים ללחם להתקרר 5 דקות בתנור הכבוי
  30. מוציאים את הלחם ומצננים לחלוטין על גבי רשת אפייה לפניי שחותכים את הלחם

הגשה

 
- פרסומת -

 

חותכים בעדינות את חוטי הקשירה ומסירים את כולם לפניי שפורסים את הלחם.

טיפ: הלחם טוב ביום הכנתו, אבל אפשר להקפיא אותו שלם או פרוס כשהוא עטוף היטב

בתיאבון

כתיבת תגובה