פנינה קדם מציעה מתכון ללחם עם טכניקה שתביא לכם תוצאה מפתיעה ||| לחם גם טעים וגם יפה ומיוחד בצורתו ||| נראה מסובך אבל ממש קלי קלות ||| אם נשאר משהו אחרי יומיים? לא נשאר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 3 כוסות קמח מלא
- 1 כוס קמח לבן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 1/4 כוס שמן זית עדין
- 25 כוס מים חמימים
- חוט קשירה לבשר
אופן הכנה
- מנפים לקערת המיקסר את הקמח
- מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים היטב להטמעה מלאה
- מוסיפים שמרים ומערבבים שוב
- מפעילים את המיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית ומוסיפים כוס מים
- מוסיפים את שליש כוס המים שנותרה, בהדרגה ועד שהבצק הופך רך וגמיש ומאוד, מעט דביק
- לשים את הבצק 10-15 דקות ועד שהוא חלק מאוד
- מעבירים לקערה נקייה ומכסים בניילון נצמד
- מתפיחים עד להכפלת הנפח כשעה עד שעתיים
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- גוזרים 4 חוטי קשירה אלסטיים לבשר באורך של 30-40 ס״מ
- מניחים את החוטים בהצלבה כפולה על נייר האפייה בתבנית (כך שיהיו 8 חוטים ברווחים שווים ונקודת החיבור של החוטים תהיה במרכז התבנית)
בצק הלחם קשור (צילום פנינה קדם) - יוצרים מהבצק כדור עגול וחלק
- מניחים את כדור הבצק במרכז שושנת החוטי קשירה
- קושרים את החוטים הנגדיים (כל קצה נקשר לקצה השני בקשר כפול פשוט)
- הערה: הקשרים צריכים להיות בדיוק בקודקוד הבצק בחלק העליון למעלה
- גוזרים בעדינות את עודפי החוטים
- מתפיחים כ-45 דקות בתבנית
- מחממים תנור ל-230 מעלות
- מניחים בתחתית התנור תבנית אפייה קטנה
- כשהבצק תפוח מנפים מעליו מעט קמח
- חורצים בבצק עם סכין חדה וחלקה חתכים קטנטנים דקורטיביים
- ממלאים את תבנית האפייה בתחתית התנור במים וסוגרים מיד את דלת התנור
- מכניסים את תבנית הבצק הקשור לאפייה במרכז התנור
- אופים 20-25 דקות ועד שהלחם תפוח וזהוב
- פותחים בזריזות את דלת התנור ומכסים את הלחם באופן רופף ברדיד אלומיניום
- מוציאים את התבנית עם המים, מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות
- אופים עוד 20-25 דקות נוספות
- מכבים את התנור ופותחים חריץ בדלת התנור כדי לאפשר לאדים להשתחרר
- מאפשרים ללחם להתקרר 5 דקות בתנור הכבוי
- מוציאים את הלחם ומצננים לחלוטין על גבי רשת אפייה לפניי שחותכים את הלחם
הגשה
חותכים בעדינות את חוטי הקשירה ומסירים את כולם לפניי שפורסים את הלחם.
טיפ: הלחם טוב ביום הכנתו, אבל אפשר להקפיא אותו שלם או פרוס כשהוא עטוף היטב
בתיאבון