חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם ממכר

פנינה קדם מציעה מתכון לחם שבטוח תתמכרו לו ||| לחם מ-3 סוגי קמח שמעשירים את החוויה והטעם ||| נסו ותיהנו ומובטח שתחזרו למתכון עוד ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם ממכר (צילום פנינה קדם)

מצרכים

לסטרטר

  • 2 כוסות קמח לחם לבן
  • 1/4 כפית שמרים יבשים
  • 1 כוס מים פושרים

לבצק

  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כף דבש או סירופ לתת
  • 3 כוסות קמח לבן ללחם
  • 3/4 כוס קמח שיפון
  • 1 כף אבקת חלב (לא חייב)
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות שמרים יבשים

לציפוי

  • מעט קמח תירס

אופן הכנה

  1. הסטרטר: לערבב בקערה ולהכין בצק במרקם צמיגי
  2. להתפיח כ-12 שעות
  3. להכנת הבצק: להוסיף לקערה עם הסטרטר המים הפושרים וכף דבש או סירופ לתת
  4. בקערה נפרדת לערבב קמח לבן, קמח שיפון, אבקת חלב, מלח ושמרים
  5. לאחד את 2 התערובות וללוש לבצק אחיד
  6. להתפיח עד הכפלת הנפח
  7. לחלק ל-3 חלקים שוים
  8. לרדד כל חלק לעלה עבה
  9. לגלגל לרולדה אבל צפופה מאוד
  10. לרפד תבנית אפיה בנייר אפייה
  11. לפזר מעט קמח תירס
  12. לסדר את 3 הכיכרות על התבנית ולהתפיח פעם נוספת
  13. לחמם תנון ל-180 מעלות
  14. לפזר על כיכרות הבצק עוד קמח תירס
  15. לחתוך פסים לאורך הלחם
  16. לאפות עד שמוכן ושחום

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

2 Responses

    1. היי
      לא מכיר את הספר ואת סמדר. פנינה קדם, בלוגרית אוכל הכינה ושלחה לנו את המתכון עם התמונות שלה.
      דא"ג- אין זכויות יוצרים על מתכונים !!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *