השוקולטייר עירית ברנשטיין, הבעלים של השולחן המתוק מרחיבה את מגוון הסדנאות שהיא מקיימת ||| סדנת שוקולד באוריינטציה של ייעוץ ארגוני דרך עבודה בשוקולד גם לעסקים במגזר הפרטי ||| מתכונים לסופלה וולקנו, פרלינים ועוד ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
שׁוֹקוֹלַטְיֵיר Chocolatier עירית ברנשטיין
עירית מעידה על עצמה כאישה סקרנית, צבעונית ורבת פעלים אשר לפני שנים מימשה חלום והקימה את העסק שלה – השולחן המתוק. בהכשרתה המקצועית היא קונדיטורית ושוקולטייר, יועצת לכלכלת המשפחה, יועצת זוגית ומגשרת, אשר משלבת את כל הידע הרב שצברה בשנים של עשייה, בסדנאות שוקולד חווייתיות ומעצימות. בזכות כל הידע שצברה וחוש הומור, מצליחה עירית להעניק למשתתפי הסדנאות שלה ערך מוסף הרבה מעבר לחוויה המתוקה של הכנת מתכונים מתוקים. את הידע הרב שלה היא משלבת בהומור רב בתכני הסדנה ובהתאמה לקהל המשתתפים.
עורכים שולחנות מתוקים ומייצרים אנשים מאושרים
הסדנה היא חווייתית, מצחיקה, מעצימה ומלכדת ומציעה כלי יצירתי לייעוץ ארגוני דרך יצירה משותפת בשוקולד. הסדנה מתחלקת לשני חלקים ובחלק הראשון כל משתתף מכין עבודה בשוקולד שמתארת אותו, ובהמשך הוא מציג אותה ומספר על עצמו דרכה.
בחלק השני מתחלקים העובדים לקבוצות ועירית מנהלת דינמיקה קבוצתית בקבוצות, כשכל קבוצה מקבלת עוגות טורט ביתיות בגדלים שונים שעירית הכינה מראש, שקי זילוף עם קצפות בטעמים שונים, שוקולד מומס וסוכריות צבעוניות. בעזרת חומרים אלה מכינה כל קבוצה מיצג של האני מאמין שלה, המטרה או החלום שלה לגבי העסק או הארגון בו היא עובדת לאחר סיעור מוחות מעמיק, מצחיק ומרתק בין כולם. משך הסדנה 3 שעות והיא מיועדת לקבוצות של עד 60 משתתפים.
יעוץ ארגוני ושוקולד
סדנת השוקולד באוריינטציה של ייעוץ ארגוני היא גם הצעה מצוינת לפעילות מגבשת לצוות עובדים. לעתים קרובות מדובר בקבוצת אנשים המכירים זה את זה על רקע של סביבה תחרותית ורוויית מתח. הפעילות בסדנה מצליחה להוציא מחברי הקבוצה ביטויים של שיתוף פעולה, חדשנות ויצירתיות.
שלל סדנאות ומפגשים
עירית מציעה מספר סדנאות שוקולד לקהלים שונים: מסיבות רווקות, ערב זוגות וסדנת יומולדת. כל סדנה נמשכת שעתיים ובה המשתתפים מכינים ביחד מתכונים מתוקים: עוגיות שוקולד רעידת אמה, פרלינים, סופלה שוקולד ובין לבין נהנים מארוחה קלה מלוחה שעירית מגישה, ששוברת את המתוק. מעבר לכך כוללת הסדנה שלושה מעגלים:
- מעגל ראשון של סבב היכרות הכולל שאלות רבות מצידה של עירית לחוגגים בהתאם לתוכן האירוע (מסיבת רווקות, מסיבת זוגות, חגיגת יומולדת ועוד)
- מעגל שני עם איחולים אישיים לחתן/כלת האירוע בהם משלבת עירית כלים מהייעוץ הזוגי
- מעגל שלישי שבו חתן/כלת השמחה משיב לשאלות ולברכות שקיבלו.
סדנת היומולדת כוללת גם קישוט קבוצתי של עוגת טורט, שתהפוך לעוגת יומולדת. פרטים באתר…
מתכון: וולקנו סופלה Soufflé Vulcano
מצרכים
- 400 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם חמאה
- 8 ביצים L
- 100 גרם סוכר
- 20 גרם קמח רגיל מנופה
אופן הכנה
- להתיך בסיר כפול – באן מארי, את השוקולד והחמאה
- להמשיך לערבב עד קבלת מרקם אחיד
- להפריד הביצים לחלבונים וחלמונים
- להקציף את החלבונים
- לאחר קבלת קצף להוסיף הסוכר ולהמשיך להקציף
- לאחד את השוקולד עם החלמונים
- אחר כך להוסיף את מקצפת החלבונים
- לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת בלילה אחידה
- יוצקים לקוקוטים (כוסיות למאפנס) עד כדי 3/4 גובה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מכניסים בכל כוסית מלאה בבלילה, כפתור או קובית שוקולד
- מכניסים לתנור ואופים 8-10 דקות
מתכון: עוגיות רעידת אדמה Earthquake Cookies
מצרכים
- 600 גרם שוקולד מריר
- 80 גרם שמן זית עדין
- 8 ביצים L
- 260 גרם סוכר
- 500 גרם קמח תופח
- קורט מלח
אופן הכנה
- להמיס יחד השוקולד והשמן לקבלת בלילה אחידה
- בקערה נפרדת לערבב הביצים עם הסוכר
- לאחד את 2 התערובות ולהוסיף
- להוסיף הקמח והמלח ולערבב לקבלת בלילה אחידה
- לכסות בניילון נצמד ולהניח במקרר להתייצבות (לפחות חצי שעה)
- לחמם תנור ל- 180 מעלות
- "לקמח" את הידיים באבקת סוכר
- לקרוץ כדורים לא גדולים מהמסה
- להניח בתבנית אפיה עם מרווחים סבירים
- לאפות עד שהמעטה מתבקע (קשה בחוץ וחי בפנים)
מתכון: פְּרָלִינים Praline
מצרכים
- שוקולד מר מומס ואחיד
לגנאש
- 200 גרם שוקולד
- 100 גרם שמנת מתוקה
- חומר טעם כמו ריבת שאוהבים, חלבה וכו'
אופן הכנה
- מצפים תבנית סיליקון בשכבת שוקולד בפנים ומרוקנים את היתרה
- מכניסים למקרר להתקשות
- גנאש: מערבבים את מצרכי הגנאש
- יוצקים לתוך כוסיות השוקולד שבתבנית עד כדי 3/4 גובה
- מחזירים למקרר
- מורחים שכבת שוקולד לכיסוי
- מחזירים למקרר
מתכון: עוגת שוקולד
מצרכים (תבנית אינגליש קייק)
- 200 גרם שוקולד מרירי
- 200 גרם סוכר
- 150 גרם שמן זית (או 200 גרם חמאה)
- 5 ביצים L
- 50 גרם קמח תופח
אופן הכנה
- להתיך השוקולד במיקרו או בן מארי
- לערבב עם השמן (או חמאה)
- להוסיף הביצים והקמח ולערבב לקבלת מסה אחידה
- לחמם תנור ל- 180 מעלות
- להכניס לתנור לאפות 30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
בתיאבון