אחוה והשף אבי ביטון, מגישים לרגל ט"ו באב מנה חגיגית ומתוקה ||| פרפה המבוסס על טחינה גולמית ||| פרפה חלווה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה ושערות חלוה ||| מנה נפלאה, מפנקת וטעימה לחגיגה זוגית ומשפחתית וכקינוח באירוח חגיגי בט"ו באב ובכלל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (לכ-6 מנות)
לפרפה
- 1/3 כוס טחינה גולמית ללא מלח אחוה
- 2 שמנת מתוקה (500 סמ"ק)
- 1/2 כוס סילאן
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
לרוטב
- 1/2 כוס סילאן
- 2 מקלות קינמון
- 1 כוכב אניס
- 1/4 כוס מים
- 1 גרידת קליפת לימון
להגשה
- 1/4 כוס גרנולה
- שערות חלווה אחוה
אופן הכנה
- מקציפים את השמנת המתוקה בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קצפת יציבה
- מוסיפים את הסוכר ואת התמצית וניל ומערבבים
- מוסיפים טחינה גולמית ללא מלח ומערבבים היטב
- מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק ושמים בהקפאה למשך 5 שעות לפחות
- להכנת הרוטב: מבשלים את כל מצרכי הרוטב בסיר קטן על הכיריים, עד לקבלת רוטב אחיד סמיך ומתוק
להגשה
- מוזגים את הרוטב בתחתית צלחת שטוחה
- חותכים את הפרפה לחתיכות עבות ומניחים מעל הרוטב
- מפזרים מעל שערות חלווה וגרנולה ונהנים מכל ביס
ט"ו באב שמח ובתיאבון