חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פרפה חלווה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה

אחוה והשף אבי ביטון, מגישים לרגל ט"ו באב מנה חגיגית ומתוקה ||| פרפה המבוסס על טחינה גולמית ||| פרפה חלווה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה ושערות חלוה ||| מנה נפלאה, מפנקת וטעימה לחגיגה זוגית ומשפחתית וכקינוח באירוח חגיגי בט"ו באב ובכלל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פרפה חלוה עם קראנץ גרנולה (צילום יולה זובריצקי)

מצרכים (לכ-6 מנות)

לפרפה

  • 1/3 כוס טחינה גולמית ללא מלח אחוה
  • 2 שמנת מתוקה (500 סמ"ק)
  • 1/2 כוס סילאן
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

לרוטב

  • 1/2 כוס סילאן
  • 2 מקלות קינמון
  • 1 כוכב אניס
  • 1/4 כוס מים
  • 1 גרידת קליפת לימון

להגשה

  • 1/4 כוס גרנולה
  • שערות חלווה אחוה

אופן הכנה

  1. מקציפים את השמנת המתוקה בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קצפת יציבה
  2. מוסיפים את הסוכר ואת התמצית וניל ומערבבים
  3. מוסיפים טחינה גולמית ללא מלח ומערבבים היטב
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק ושמים בהקפאה למשך 5 שעות לפחות
  5. להכנת הרוטב: מבשלים את כל מצרכי הרוטב בסיר קטן על הכיריים, עד לקבלת רוטב אחיד סמיך ומתוק

להגשה

  1. מוזגים את הרוטב בתחתית צלחת שטוחה
  2. חותכים את הפרפה לחתיכות עבות ומניחים מעל הרוטב
  3. מפזרים מעל שערות חלווה וגרנולה ונהנים מכל ביס

ט"ו באב שמח ובתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *