השף אליחנן מלכיור עם קציצות עדשים כתומות ||| קציצה מזינה וצמחונית שגם תתאים לנמנעים מגלוטן וצליאקים ||| מתכון שדורש תכנון קצר ועבודה מעטה ומהירה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
עדשים כתומות
מספר מלכיור: יש מתכונים קלים יש מתכונים קשים יש טעימים וטעימים פחות אבל כשזה מגיע לעדשים זה כבר לא קשור למתכון, זה קשור לאוכל מנחם. אותו אוכל שאכלתם בבית, אותה מנה שאכלתם כשהייתם רעבים. אותה מנה שכאכלתם אותה – העולם עצר מלכת. הגזמתי בתיאור אבל זה מה שנקרא אוכל מנחם.
את המנה הבאה ניתן לטגן וניתן לאפות. אבל איך אמר פעם מישהו לא חכם ולא סיני זקן ״טוגן זה יותר טעים״. ז למה מחכים? קדימה לעבודה.
מצרכים
- 150 גרם עדשים כתומות מושרת שעתיים במים
- 2 גזר פרוס
- 1 בצל חתוך קוביות
- 1/2 צרור כוסברה (או פטרוזיליה)
- 50 גרם תערובת ג׳עלה
- 60 גרם שיבולת שועל שהושרתה במים שעה ונסחטה מנוזלים
- 10 גרם אבקת קארי (לא חובה)
- מלח ופלפל לפי טעם
- 15 גרם סודה לשתייה
- שמן לטיגון או תנור אפייה תלוי מה החלטתם
לעבודה
- במעבד מזון נטחן 1/3 עדשים, הגזר, בצל, כוסברה, ג'עלה, קארי לעיסה אחידה
- נוסיף 1/3 נוסף של העדשים, השיבולת שועל והסודה לשתייה ל- 2 דקות טחינה עד לקבלת תערובת אחידה אך לא חלקה
- נוסיף 1/3 אחרון של עדשים ששמרנו ונערבב ביד לעיסה אחידה
- לאופים ביננו: נכין מהתערובת קציצות בגודל שנבחר
- נחמם תנור ל- 180 מעלות
- נפרוש נייר אפייה על תבנית ונסדר הקציצות על התבנית המרופדת ומשומנת
- נכניס לתנור למשך כ-25 דקות עד להתמצקות
- מי שהחליט לסיים בטיגון (כבר אמרנו, תמיד זה יותר טעים אבל לא תמיד יותר בריא): למזוג למחבת שמן בעומק 1.5 ס״מ ובזהירות כשהשמן חם לטגן דקותיים מכל צד עד להזהבה
להגשה: ניתן להגיש עם קרם פרש לצידן
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון