מתכון: ממרח חומוס וחצילים

השף אליחנן מלכיור עם ממרח חומוס וחצילים ||| קצת הסברים וטיפים להכנת גרסת מלכיור לחומוסולוגים ||| שילוב של 2 ממרחים שיביאו את השילוב המיוחד של השף מלכיור ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

ממרח חומוס וחצילים
(צילום השף אליחנן מלכיור)

שדרוגים למתכון מיום החומוס

מספר מלכיור: לפני זמן מה, העליתי פה מתכון לממרח חומוס שאני מכין ואני מוסיף לו סטייה קולינרית משלי. היו מספר תגובות באותה סטייה (אני מוסיף חמאת בוטנים) אז כפי שעניתי למגיבים:

  • לא חייבים לשים ובטח אם יש לכם חשש שמי מבני המשפחה רגיש
  • לגבי הקרח יש מלא דרכים להכין ממרח חומוס זו לא תורה מסיני. מי שרוצה להשתמש במי הבישול של החימצה (גרגרי החומוס) זה בסדר. אני מכין כפי שאמרתי עם קרח ומסביר למה.

למתכון שעורר תגובות בקישור…

עכשיו לתוספת לא מקובלת

בשיטוט במרשתת בין מתכונים שונים מצאתי מספר לא מבוטל של מתכוני חומוס עם חצילים. רוב המתכונים עסקו בחציל מטוגן בקוביות וחלק אף דיברו על החומוס כגרגרים אבל את הסלט הבא שאני מציע לא ראיתי בשום מקום.

אני מצרף את המתכון לחומוס שכבר העלינו בעבר. לפני כן אני מעלה

מתכון: סלט חצילים שישודך לסלט החומוס תטעמו ותודו לי

מצרכים לסלט חצילים בטחינה

  • 1 חציל על האש מרוקן מתוכן ונח כשעה במסננת
  • 3 שיני שום
  • קורט מלח
  • מעט פלפל
  • מיץ מחצי לימון (35 סמ"ק) לכל 100 גרם חציל
  • 50 גרם טחינה גולמית, על כל 100 גרם חציל
  • על כל אלה מים קרים וקוביית קרח

לעבודה

הכול נטחן במעבד מזון (אם יש חתיכה חרוכה או שרופה של קליפה אל דאגה).

 
- פרסומת -

 

טיפ: הקליפה השרופה יכולה לשמש לטחינה שחורה.

חומוס ופיתה (צילום אליחנן מלכיור)

מתכון: סלט החומוס או ממרח החומוס

מצרכים

  • 1/2 ק"ג גרגרי חימצה שהושרו 24 שעות במים (או לילה במים עם כף סודה לשתייה)
  • 1/2 כף כמון
  • מלח (בערך כפית)
  • 100 גרם טחינה גולמית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • קוביות קרח
  • 1 כף חמאת בוטנים
  • שמן זית
  • 1 כף שום כתוש (אופציה)

לעבודה

  1. את החימצה נסנן ונבשל במים נקיים על להבה בינונית ונקפיד לקפות (אחרת הציפה תגלוש)
  1. כשגרגרי החימצה רכים נסנן את המים (יש אנשים שמקלפים את הקליפה של הגרגיר אני לא ,כמו כן יש השומרים על מי החומוס אני לא)
  2. למעבד מזון נכניס את כל החומרים כולל קוביות הקרח ונטחן עד לקבלת קרם משחתי
  1. הערה: תפקיד קוביות הקרח להחליף את המים ולעזור לשבור את הקליפה של גרגר החימצה ואת הגרגר עצמו
  2. כף חמאת בוטנים ( למי שאינו רגיש) מעגלת את הטעם תנסו אתם תודו לי

הרכבת הסלט

את שני אלו תאחדו 50% מכל סלט

אתם תודו לי

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

כתיבת תגובה