חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם בננה Banana Bread

לחם בננה הוא עוגה עשירה שניתן לשדרג אותה ע"י שינויים קלים ||| החליפו את הסוכר הלבן הרגיל בסוכר חום בהיר ||| החליפו עד מחצית מהקמח בקמח מלא ||| הוסיפו 1 כפית קינמון וערבבו פנימה 1/2 כוס אגוזים קצוצים או פירות יבשים ו/או 1/2 כוס שוקולד צ'יפס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת בננה או Banana Bread (צילום דני בר)

מצרכים (תבנית אינגליש קייק)

  • 2-3 בננות בינוניות בשלות מאוד (בערך 1.5 כוסות מחית בננות בשלות)
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 150 גרם סוכר
  • 1 ביצה XL, טרופה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם קמח

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות
  2. משמנים תבנית אינגליש קייק
  3. בקערה בינונית מועכים את הבננות לקבלת מחית אחידה
  4. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין
  5. מערבבים פנימה את הסודה לשתייה והמלח
  6. מערבבים פנימה את הסוכר, ביצה טרופה ותמצית וניל
  7. מערבבים פנימה את הקמח עד קבלת מרקם אחיד
  8. מוסיפים את השדרוגים שמעוניינים בהם כפי שמופיע בתחילת המתכון מעלה
  9. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה
  10. אופים במשך 55-65 דקות, או עד שקיסם או שיפוד עץ המוחדר למרכז יוצא נקי
  11. הערה: אם החלק החיצוני של הכיכר שחום אך המרכז עדיין רטוב, כסו את התבנית ברדיד כסף בצורה רופפת והמשיכו לאפות עד שהמאפה אפוי כראוי
  12. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית לכמה דקות
  13. מוציאים את לחם הבננה מהתבנית ומצננים לחלוטין לפני ההגשה
  14. פורסים בסכין לחם, שעוזרת ליצור פרוסות שאינן פירוריות
  15. טיפ: אפשר לעטוף היטב, ולחם הבננה יישמר בטמפרטורת החדר למשך 4 ימים. לאחסון ארוך יותר, מקררים את המאפה עד 5 ימים, או מקפיאים אותו.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *