לחם בננה הוא עוגה עשירה שניתן לשדרג אותה ע"י שינויים קלים ||| החליפו את הסוכר הלבן הרגיל בסוכר חום בהיר ||| החליפו עד מחצית מהקמח בקמח מלא ||| הוסיפו 1 כפית קינמון וערבבו פנימה 1/2 כוס אגוזים קצוצים או פירות יבשים ו/או 1/2 כוס שוקולד צ'יפס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית אינגליש קייק)
- 2-3 בננות בינוניות בשלות מאוד (בערך 1.5 כוסות מחית בננות בשלות)
- 75 גרם חמאה מומסת
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 150 גרם סוכר
- 1 ביצה XL, טרופה
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 גרם קמח
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 175 מעלות
- משמנים תבנית אינגליש קייק
- בקערה בינונית מועכים את הבננות לקבלת מחית אחידה
- מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין
- מערבבים פנימה את הסודה לשתייה והמלח
- מערבבים פנימה את הסוכר, ביצה טרופה ותמצית וניל
- מערבבים פנימה את הקמח עד קבלת מרקם אחיד
- מוסיפים את השדרוגים שמעוניינים בהם כפי שמופיע בתחילת המתכון מעלה
- יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה
- אופים במשך 55-65 דקות, או עד שקיסם או שיפוד עץ המוחדר למרכז יוצא נקי
- הערה: אם החלק החיצוני של הכיכר שחום אך המרכז עדיין רטוב, כסו את התבנית ברדיד כסף בצורה רופפת והמשיכו לאפות עד שהמאפה אפוי כראוי
- מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית לכמה דקות
- מוציאים את לחם הבננה מהתבנית ומצננים לחלוטין לפני ההגשה
- פורסים בסכין לחם, שעוזרת ליצור פרוסות שאינן פירוריות
- טיפ: אפשר לעטוף היטב, ולחם הבננה יישמר בטמפרטורת החדר למשך 4 ימים. לאחסון ארוך יותר, מקררים את המאפה עד 5 ימים, או מקפיאים אותו.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון