פנינה קדם מציעה מתכון מהמטבח הכורדי או עירקי (תלוי את מי שואלים) ||| קובה חמוסטה על שום שהיא חמוצה ||| שילוב של מרק עם כופתאות קובה שיחמם את הלב וכל אוהבי הבשר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
למילוי הבשר
- 1 ק"ג בשר מס' 2
- 3-4 בצל חתוך ל-4 חלקים
- 1/4 כוס שמן זית
- מים כדי כיסוי
- צרור עלי סלרי (רק עלים)
- 3/4 ראש שום
- פלפל שחור
- מלח
- כמון
- קורט אבקת מרק עוף
לכופתאות הקובה
- 250 גרם בורגול שטוף
- 1 ק"ג סולת
- 5 כוס מים
למרק
- 1 חבילה עלי פאזי או מנגולד
- 1/2 חבילה סלרי
- 1 חבילה בצל ירוק
- 1 קישוא פרוס
- 1 פרסה או כרישה פרוסה
- 3 לימונים סחוטים למיץ
- מלח
- פלפל שחור
- קורט כורכום
- קורט אבקת מרק
אופן הכנה
- מכניסים את הבשר, בצל, שמן ומים לסיר ומבשלים עד שהבשר כמעט מטוגן
- מקררים ולהכניס למקרר ללילה
- למחרת לרסק במעבד מזון את השום ועלי הסלרי
- לפורר את הבשר ל"חוטים" ולהכניס למעבד מזון עם התערובת שום ולעבד בפולסים
- בקערה נשים את הבשר המפורר תערובת השום, פלפל שחור, מלח, כמון, אבקת מרק
- הכנת הכופתאות קובה: להשרות הבורגול כ-30 דקות במים
- לערבב הבורגול עם הסולת ומים לקבלת בצק אחיד
- לכדרר
- למלא במלית הבשר
- לטחון את עלי הפאזי או מנגולד, סלרי, בצל ירוק
- לבשל כל מצרכי המרק בסיר גדול
- כשהירקות רכים להוסיף הקובה
בתיאבון