מתכון: קובה חמוסטה

פנינה קדם מציעה מתכון מהמטבח הכורדי או עירקי (תלוי את מי שואלים) ||| קובה חמוסטה על שום שהיא חמוצה ||| שילוב של מרק עם כופתאות קובה שיחמם את הלב וכל אוהבי הבשר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קובה חמוסטה (צילום פנינה קדם)

מצרכים

למילוי הבשר

  • 1 ק"ג בשר מס' 2
  • 3-4 בצל חתוך ל-4 חלקים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מים כדי כיסוי
  • צרור עלי סלרי (רק עלים)
  • 3/4 ראש שום
  • פלפל שחור
  • מלח
  • כמון
  • קורט אבקת מרק עוף

לכופתאות הקובה

 
- פרסומת -

 
  • 250 גרם בורגול שטוף
  • 1 ק"ג סולת
  • 5 כוס מים

למרק

  • 1 חבילה עלי פאזי או מנגולד
  • 1/2 חבילה סלרי
  • 1 חבילה בצל ירוק
  • 1 קישוא פרוס
  • 1 פרסה או כרישה פרוסה
  • 3 לימונים סחוטים למיץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט כורכום
  • קורט אבקת מרק

אופן הכנה

  1. מכניסים את הבשר, בצל, שמן ומים לסיר ומבשלים עד שהבשר כמעט מטוגן
  2. מקררים ולהכניס למקרר ללילה
  3. למחרת לרסק במעבד מזון את השום ועלי הסלרי
  4. לפורר את הבשר ל"חוטים" ולהכניס למעבד מזון עם התערובת שום ולעבד בפולסים
  5. בקערה נשים את הבשר המפורר תערובת השום, פלפל שחור, מלח, כמון, אבקת מרק
  6. הכנת הכופתאות קובה: להשרות הבורגול כ-30 דקות במים
  7. לערבב הבורגול עם הסולת ומים לקבלת בצק אחיד
  8. לכדרר
  9. למלא במלית הבשר
  10. לטחון את עלי הפאזי או מנגולד, סלרי, בצל ירוק
  11. לבשל כל מצרכי המרק בסיר גדול
  12. כשהירקות רכים להוסיף הקובה

בתיאבון

כתיבת תגובה