לחם טעים ומזין שמתאים גם לנשנוש וגם כתוספת לארוחה ||| לחם דל פחמימות, עשיר בשומנים בריאים, סיבים, וזרעים מזינים, המתאים במיוחד לאורח חיים קיטוגני או דל פחמימות ||| השומשום מעשיר את הלחם בסידן, ברזל ושומנים בריאים, זרעי הפשתן הם מקור מצוין לאומגה 3 וסיבים תזונתיים וזרעי צ'יה מספקים אנרגיה, חלבון, ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 300 גרם תערובת קיטו לסלט
- 100 גרם שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין)
- 100 גרם זרעי פשתן
- 100 גרם זרעי צ'יה
- 2 כפות שמן זית
- 5 ביצים L
- 8 גרם מלח
שדרוג
- אגוזי מלך או שקדים קצוצים להוספת מרקם וטעם
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית לחם או תבנית אינגליש-קייק
- בקערה מערבבים את כל המצרכים עד לאיחוד וקבלת בצק נוקשה
- מעבירים את הבצק לתבנית המשומנת
- אופים (עדיף במצב טורבו) 30 דקות
- מצננים לטמפרטורת חדר
- פורסים ונהנים
- הערה: שימרו את הלחם בקופסה או שקית אטומה במקרר. הוא נשמר מצוין במשך 4–5 ימים.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…
2 Responses
מערבבים או טוחנים??? לא הגיוני לי שרק מערבבים
הטעות היא במונח לחם – זה אמנם מזין כמו לחם אבל לא יראה כמו לחם ויהיה יותר גרגרי וזרעים דבוקים לקבלת פרוסה טבעית ללא קמח. נסי ותיהני