היום הוא יום הפודינג וניל Vanilla Pudding Day ||| פודינג של ימי הביניים או קינוח פודינג עם פרי ||| רפרפת וניל או כוסות קינוח ללא גלוטן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
יום הפּוּדִינְג או רַפְרֶפֶת וניל
היום, 22 למאי, הוא יום הפודינג וניל (כן, יש יום נפרד לפודינג שוקולד). הפודינג של היום הוא לא מה שבימי הביניים קראו לו פודינג. אי שם בעבר, הפודינג היה מבוסס על מרכיבי בשר והרבה עשבי תיבול שהוגש חם ומומתק. במאה ה-18 פודינג היה תבשיל שעורה או לחם ישן שנוצל לבישול בתוספת הרבה מים, ביצים ואגוזים וכך משפחה גדולה יכלה לשבוע ממעט מצרכים שיכלו לקנות או בקיצור, אוכל לעניים.
רק בשנת 1837 פודינג התחיל להיות מה שאנחנו מכירים היום. בני הזוג אלפרד Alfred Bird, היו רגישים לביצים וחיפשו ומצאו תחליף לתבשיל בלי ביצים. הם המציאו נוסחה המבוססת על קורנפלור וחומרי טעם שהיה צריך להרתיח עם מים על מנת לקבל המרקם המוכר ואהוב כל כך. אבקת האינסטנט פודינג היא תוצר של אחרי מלחמת העולם השנייה והשאר הוא רק היסטוריה כי היום זה מה שתמצאו על מדפי המרכול.
מתכון: פודינג וניל
מצרכים (4 מנות)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 2 כוסות חלב קר
אופן הכנה
- לרוקן את תכולת השקית והחלב לקערת ערבול
- לבחוש היטב עד להמסה מלאה
- למזוג לצלוחיות אישיות
- להשאיר בטמפרטורת החדר 10 דקות להקרשה
- לשמור בקירור עד הגשה
מתכון: קינוח כוסות פודינג וניל ללא גלוטן
מצרכים (6-8 מנות)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 100 גרם קוקוס קלוי
- 100 גרם שקדים פרוסים
- 30 גרם אבקת סוכר
- 30 גרם שמן זית עדין (או 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות)
- 1 יחידה שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 4 כפות ריבת חלב
- לקישוט: דובדבנים, תותים, פרוסות בננה או כל מה שאוהבים
אופן הכנה
- להכנת הקרמבל: מחממים תנור ל- 170 מעלות
- שמים בקערה שקדים פרוסים, אבקת סוכר, 4 כפות גדושות של קוקוס קלוי ושמן הזית (או החמאה)
- מערבבים באצבעות עד קבלת פירורים
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה
- אופים כ-10 דקות
- מצננים
- הכנת רוטב ריבת החלב: ממיסים במיקרו ריבת חלב לכמה שניות
- מערבבים את ריבת החלב עם 2 כפות שמנת מתוקה
- מצננים
- הכנת קרם וניל: מקציפים במהירות בינונית את שארית השמנת המתוקה, חלב ופודינג, במשך 1.5 דקות עד לאיחוד (טיפ: לקבלת מרקם קרמי עדין יותר ניתן להקציף במטרפה ידנית)
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף וחותכים את קצה השקית
- שומרים בקירור עד להרכבת הקינוח
- הרכבת הקינוח: בתחתית כל כוס שמים מעט מהקרמבל
- מזליפים מעל שכבה של קרם וניל בגובה של כ-3 ס"מ
- מניחים מעל שכבה של רוטב ריבת החלב בגובה של כ-1 ס"מ
- מכסים בניילון נצמד כל כוס לחוד
- מעבירים למקרר להתייצבות לשעתיים לפחות לפני ההגשה
להגשה
לפני ההגשה מניחים בכל כוס את הפרי שבחרנו ואפשר לשדרג גם עם שבבי קוקוס קלוי שנשארו
בתיאבון