השף אליחנן מלכיור עם גבינת חמד או הצעה כלכלית ||| גבינת חמד מהמרכול או גבינה עשה זאת במו ידיך ||| איך אפשר לחסוך וליהנות מגבינה איכותית, טעימה וזולה הרבה יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
גבינת חמד
גבינת חמד היא גבינה מלוחה מעט יותר מצפתית ובד"כ משתמשים בה למילוי דברי מאפה או בישולים ופחות נהוג לאכול אותה As Is.
מספר מלכיור: לפני הרבה שנים עבדתי לתקופה לא ארוכה במסעדה ביפו, בעלת המסעדה רכשה כמויות של גבינת חמד ותמיד אמרה שזו גבינה הכי טובה והכי זולה. הכנת גבינה מחלב פעם הייתה יקרה יותר. עם הזמן, מיתגו את הגבינה וכתוצאה גם המחירים עלו משמעותית.
נכנסתי לסופר ורכשתי 250 גרם גבינת חמד והמחיר 18.50 שקלים. כלומר 74 שקלים לק"ג. עף לי הסכך כמו שאומרים….והחלטתי להכין גבינה לבד.
מצרכים
- 2 ליטר חלב 3% (עלות 11.80 שקלים)
- 500 גרם שמנת חמוצה (עלות 5.70 שקלים)
- 1/2 כוס מיץ לימון מהעץ של השכנה או 1/2 כוס חומץ
- 2 כפות מלח
אביזרים
- חיתול לסנן את הגבן
- מסננת
- קערה
לעבודה
- מבשלים את החלב עד לפני הרתחה
- כשהחלב מגיע לרתיחה נוסיף את השמנת נערבב
- לפני שהבלילה מגיעה לרתיחה נוסיף חצי כוס לימון (אם אין, אפשר להחליף בחומץ) וכל הזמן לבחוש עם כף (לא עם מטרפה)
- נוסיף שתי כפות מלח
- נסנן לבד החיתול שנח במסננת שמונחת בקערה
- לאחר שעה ננקז את הנוזלים
- טיפ: מי שמכין לחם או פיצה שישמור את הנוזל וישתמש בו במקום מים. מי שלא אופה, ישפוך את הנוזלים
- התוצאה שלנו 387 גרם לאחר שטעמתי קצת וזה בחשבון פשוט 40 שקלים לק"ג.
זה מעט יותר מחצי מחיר. תחשבו על זה
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון