פסטה שמכינים רק בידיים ואי אפשר במכונות ||| נותרו פחות מ-10 נשים בסרדיניה, שיודעות להכין את חוטי האל su filindeu ||| הפסטה הכי דקה בעולם ||| כל הפרטים בהמשך…
פסטה בסרדיניה
באיטליה יש עשרות סוגים שונים של פסטה. ידוע שבסוף המאה ה-19 היה רישום של כ-250 סוגי פסטה שונים בצורתם, בסוג בצק ועוד, אבל היום רשומים כ- 60 סוגים מסחריים של פסטה דורום יבשה באיטליה.
עוד על מגוון הפסטות באיטליה בקישור…
הפעם נספר על פסטה אותה לא תוכלו לקנות בשום מקום במגף האיטלקי כי היא שריד הולך ונעלם בקולינריה המקומית של אזור ברביה Barbagia בסרדיניה ואף רשומה ברשימת המזונות הנעלמים… וקשת הטעמים Ark of Taste.
חוטי האל su filindeu
אמנות הכנת הפסטה המיוחדת הזו שנקראת su filindeu שפרושו חוטי האל ידועה רק למספר עקרות בית בעיירה נואורו Nuoro (או Nùgoro בשפת המקום).
נואורו שנמצאת במזרח האי סרדיניה, נחשבת לבירה התרבותית של סרדיניה היא גם עיר הולדתה של חתנית פרס נובל לספרות גרציה דלדה Grazia Deledda האטלקיה.
בנאורו נשארו משפחות בהן ידוע אמנות הכנת חוטי הפסטה והבצק שמביאים לתוצאה המאוד לא מקובלת לפסטה.
שלבי ההכנה
הבצק עשוי בקמח דורום, מים והרבה מלח שמעניק לבצק את הגמישות שמאפשרת למתוח את הבצק 8 פעמים עד לקבלת 256 חוטי בצק דקים ואחידים – אלה חוטי האל su filindeu.
כאשר חוטי הפסטה מוכנים, פורשים אותם על קרש עגול שנקרה פונדו Fundu. כך עושים 3 שכבות שתי וערב ואז מניחים את הפונדו לייבוש טבעי בשמש. כשהפסטה מוכנה ויבשה, שוברים אותה לחתיכות ומבשלים כאשר נהוג להגיש אותה עם גבינת פקורינו Pecorino.
יצרניות פסטה גדולות ומוכרות ניסו לייצר את הפסטה סו פלינדו וללא הצלחה.
עובי הסו פילינדאו כמחצית מעובי הספגטי האיטלקי הדק ביותר Capellin או שערות המלאך Capelli d'angelo
בנות משפחת אברייני Abraini בעיר, אמונות על מלאכת הכנת הסו פילינדו אבל לאחרונה פתחו סדנת לימוד לחובבי הפסטה שלומדים להכין הפסטה שהולכת ונעלמת מעולמנו. פרטים על סדנאות בקישור…