חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פסטרמה ממולאת

השף אליחנן מלכיור עם פסטרמה ממולאת ||| מתכון קל להכנה כמו באמריקה ||| פסטרמה ממולאת בקרPastrami stuffed with Beef  ||| מנה שהיא ניצול הזדמנות שיווקית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

פסטרמה ממולאת בשר (צילום אליחנן מלכיור)

פסטרמה ממולאת בקר Pastrami stuffed with Beef

בכל מסעדה בדרום ארה״ב יגישו לך בבוקר גריץ עם בייקון זו למעשה הגרסה האמריקאית לדייסה המתוקה שלנו שכן היא מלוחה ובצידה חביתה עם בייקון. האופציה הכשרה היא חביתה עם פסטרמה או של אווז או כל אחת אחרת.

בדרך כלל אני מכין פסטרמה לבד וזה מאד קל. הפעם אשתמש בפסטרמה קנויה כי הלהיטות של החנויות למכור מפתיע ולפעמים יהיו הזדמנויות. אתמול כשהלכתי לעשות קניות במחלקת הנקניקים קראה לי המוכרת "שף, יש מבצע פסטרמה הודו ב-5 שקלים ל-100 גרם" (50 שקלים לק"ג) שזה כמעט מחיר חומר הגלם לפני שנאבד 30% בעיבוד הפסטרמה.

תארזי לי חצי קילו ומייד בקשתי מהקצב לטחון לי 1 ק"ג בשר כי בבית אני כבר אכין מנה קלאסית מדרום ארה״ב: פסטרמה ממולאת בקר Pastrami stuffed with Beef. הכרתי אותה לראשונה כשעבדתי בניו אורלינס והכי אהבתי כי קל מאד להכין את המנה.

פסטרמה ממולאת בשר בהכנה (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים

  • נייר פרגמנט
  • 1/2 ק"ג פרוסות דקות של פסטרמה מכל סוג (עובי הפסטרמה יכתיב את משך זמן האפייה והצלייה לאחריה)

למילוי

  • 1 ק"ג בשר בקר
  • 1 בצל מטוגן
  • 1 כף טימין
  • 1 כף חרדל
  • 1 כף פטרוזליה
  • 1 כף כוסברה
  • 100 גרם זיתים ללא גלעין כתושים
  • 1 כף כמון (תוספת שלי)
  • 1 כף תבלין פילדלפיה ( מחליף את הקייג׳ן החריף)
  • מלח ופלפל (בארץ הבשר כשר ומלוח. אל תגזימו עם המלח גם הפסטרמה מלוחה)
  • מעט שמן זית
פסטרמה ממולאת בשר (צילום אליחנן מלכיור)

לעבודה

  1. נערבב ונלוש מעט את כל מצרכי המילוי
  2. נפרוש על נייר פרגמנט את הפסטרמה
  3. נניח על הפסטרמה את תערובת הבשר
  4. נגלגל נסגור את הנייר ונניח בתבנית אפייה
  5. נחמם תנור ל- 180 מעלות
  6. נכניס התבנית ל- 1/2 שעה אפיה
  7. נוציא בזהירות את השרוולים ונפריד מהנייר
  8. נחזיר לתבנית לצלייה נוספת של כ-10 דקות

הגשה

נפרוס ונגיש עם רוטב חום ותפוחי אדמה צלויים

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *