חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שקשוקה ירוקה של שמנת וקייל

השף אליחנן מלכיור עם שקשוקה ירוקה ובריאה ||| שקשוקה עם שלל מרכיבים עתירי בריאות ||| קֶייל או עלי כרוב מסולסלים, אגוז מוסקט, ביצים, גבינות ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

שקשוקה ירוקה של שמנת וקייל (צילום אליחנן מלכיור)

מרכיבים עתירי בריאות

מספר אליחנן מלכיור: תבשיל בריא עם קֶייל Kale (נקרא גם עלי כרוב מסולסלים) שהוא ירק על, אגוז מוסקט שהוא תרופת העבר לכל דבר, ביצה עם חלבון, גבינות עם סידן ועגבניות עם ליקופן. שקשוקה של בריאות. מה דרוש לנו יותר? פחמימה ? אז יש גם תפוחי אדמה בתחתית.

הקונדיטור מיקי שמו אמר פעם שתפקיד המוסקט בעוגות עתירות ביצים הוא לאלחש את הטעמים הדומיננטים של הביצה. לאגוז מוסקט יש יתרונות בריאותיים רבים ובתבשילי פסח אני משתמש בו רבות, שכן הוא אגוז כשר לכל עדות ישראל ויש לו יתרונות בריאותיים וכאמור, הוא משטח (מילה שנתפסה היום בעידן הקורונה ) את טעמי הביצה.

במנה שלפנינו יש הרבה אגוז מוסקט יחסית, כדי לטפל בטעם המריר של הקייל. אני אנפץ עוד אקסיומה – אני משתמש בהרבה בצל בשקשוקה ויש שיאמרו "בשקשוקה לא משתמשים בבצל".

קֶייל Kale או עלי כרוב מסולסלים (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים

  • 250 גרם עלי קייל שטופים ומנוקים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 בצלים סגולים פרוסים
  • 1 פלפל אדום או צהוב או כתום פרוס לג'וליאנים.
  • 15 גרם אגוז מוסקט (חובה – אחרת הקייל יהיה מר)
  • 15 גרם סוכר
  • 2 שיני שום קצוצות
  • כל ירק ירוק (פטרוזיליה, כוסברה, ריחן יתקבלו בברכה)
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • גבינות: פרמז'ן מגוררת, קוביות גבינת פטה או בולגרית
  • 5 ביצים מופרדות חלמון מחלבון
  • 1/2 קופסת קוביות עגבנייה משומרות או 2 עגבניות גדולות חתוכות קונקסה
  • 1 פלפל ירוק חריף (לפי טעם) – קצוץ
  • 1 תפוח אדמה פרוס מטוגן משני צידיו (לא חייב להיות מטוגן עד תום)
תפוחי אדמה מטוגנים (צילום אליחנן מלכיור)

לעבודה (יש פה עבודה)

  1. במחבת ההגשה נטגן את פלחי תפוח האדמה הפרוסים במעט שמן
  2. נשאיר אותם ונכסה את המחבת כשהלהבה כבויה
  3. במקביל במחבת ליד נטגן את הבצל הסגול להשחמה (אני מטגן ומוסיף מים לבישול טיגון)
  4. כשהבצל כמעט מוכן נוסיף את הפלפלים (האדום והחריף)
  5. נמשיך לטגן מספר דקות
  6. נוסיף את עלי הקייל לטיגון (הקייל מצטמצם כי הוא מאדה נוזלים)
  7. לאחר שהקייל משנה גודל וצבע, נוסיף את העגבניה הטרייה במידה והחלטנו להשתמש בעגבנייה טרייה (אם נשתמש בעגבנייה משומרת נמתין קצת ואז נוסיף לתבשיל)
  8. עכשיו הזמן להוסיף תבלינים – אגוז מוסקט, פלפל שחור, סוכר ומלח
  9. לאחר בישול קצר נוסיף את השמנת עד לתחילת הבעבוע
  10. נוסיף את חלבוני הביצים שיתמזגו לתבשיל
  11. נטרוף הכל
  12. נמזוג למחבת עם תפוחי האדמה בקרקעית
  13. נעביר את המחבת ללהבה בינונית וניצור גומות בתבשיל
  14. נשתול את החלמונים בגומות שיצרנו בשלב הקודם
  15. נוסיף את כל הגבינות כך שיעטפו את הכל
  16. לאחר מספר דקות כאשר הגבינות מתחילות להינמס נכבה את הלהבה
  17. נכסה את המחבת לכחמש דקות

הגשה

על יד סלט רענן עם לחם חי או פרנה

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *