חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: חציל קבב או פאטליז'אן קבאב Patlıcan Kebabı

פנינה קדם מספרת על הקבב הטורקי בכלל ועל סוגים מיוחדים בפרט ||| סיפורו ודרך הכנתו המיוחדת של פאטליז'אן קבב ||| מה בין הקבב של בורסה לזה של אדנה ||| איך מכינים את החציל המסולסל שיכיל את הכלטוב הזה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קבב חצילים טורקי (צילום פנינה קדם)

הכול על הקבב הטורקי

מספרת פנינה קדם: הבישול הטורקי הוא הלב והנשמה של הבישול המזרח ים-תיכוני. המטבח הטורקי מבוסס בעיקר על ירקות טריים, בשר ודגים. מקום של כבוד בין הירקות יש לחציל (פאטליז'אן בטורקית). כשאתם מטיילים בטורקיה אין סיכוי שלא תראו בחלונות הראווה (של המסעדות כמובן) את האדנה קבאב Adana Kebabi, או פאטליז'אן (חצילים) קבאב. אדנה שכן המקור של המנה הזו הוא מהעיר אדנה Adana שבדרום בטורקיה.
חלק ניכר מהמאכלים הטורקיים, נושאים שמות של אנשים או מקומות, לדוגמא "אדנה קפטה" שזה בעצם קציצות מהעיר אדנה. למרות שהן מוגשות בכל מקום בטורקיה, המקומיים יאמרו לכם שאדנה קפטה אוכלים באדנה……למה? כי שם הבשר הוא אחר, הגחלים אחרים והטיפול שונה.

אוסקנדר קבב Iskender Kebap
אותו הדבר לגבי האיסקנדר קבאב Kebapçı İskender, אותו אוכלים רק בעיר בורסה Bursa. הוא עשוי מבשר טלה (הבשר הזה מרכיב חשוב מאוד במטבח הטורקי), המוצא של המנה הזו הוא בשבטים הנודדים בערבות אסיה ומאוחר יותר באנטוליה. בני השבטים האלו היו צולים את בשר הכבש או הטלה על החרבות שלהם. טפטוף השומן מהבשר השמן של הטלה על הגחלים גרם בעצם לאש להתלבות והעשן שדבק בבשר נתן לו את הטעם המיוחד שלו.
בחור נחמד בשם איסקנדר אושטה מהעיר בורסה (מי לא מכיר את העיר הזו? העיר של פארוק וסורייה) הוא בעצם הממציא הדגול של המנה הזו. בשנת 1867 הוא יצר גריל ניצב שהחום מגיע משני הצדדים. באמצע הגריל הוא הניח מוט ברזל עליו הלביש רצועות בשר. השומן נזל אל מתחת לבשר, שנחתך לרצועות ארוכות. כך בעצם הגיעה לעולם תרבות השווארמה הים תיכונית והדונר קבאב התורכי. בורסה היא העיר שבה הכל התחיל, ואיסקנדר קבאב, על פי המקומיים, יש לאכול רק בבורסה.
זו מנה מושלמת שמורכבת מחתיכות פיתה שמונחות על תחתית הצלחת, עליהן מניחים את הבשר ובזמן ההגשה מתיזים על הכל חמאה ומגישים עם יוגורט קר וחמוץ, אחרי מנה כזו הטעם מלווה אתכם שעות ארוכות. אגב גם התור למסעדה הידועה בבורסה אורך לא מעט זמן……
בכל אופן חוזרת לפטליז'אן קבאב, גלשתי, אבל ככה אני כשאני נדרשת לאוכל הטורקי השמים אינם הגבול.

כעת למתכון הכתוב
מצרכים

  • 2 חצילים ארוכים וצרים

למילוי

  • 1/2 ק"ג בשר טלה טחון (אפשר גם בקר)
  • צרור עלי פטרוזיליה
  • 1 בצל קצוץ
  • פלפל שחור
  • מלח
  • כמון

לרוטב

  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • שמן זית
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • אבקת מרק עוף
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
הכנת קבב חצילים טורקי (צילום פנינה קדם)

אופן הכנה

  1. הכנת המילוי: מכל המצרכים (פרט לחצילים.) להכין תערובת כמו לקציצות
  2. לשפד את החצילים על שיפוד (רצוי שיפוד ברזל) אופן הטיפול בחציל מופיע בסרטון, יש לחתוך אותם בצורת ספירלה. ואז למלא בקציצות
  3. הכנת הרוטב: לאדות את הבצל והשמן בסיר
  4. להוסיף את שאר המצרכים ולהביא לרתיחה
  5. לבשל כ-10 דקות נוספות
  6. לשפוך את הרוטב על הקבאב שנוצר לכם
  7. לחמם תנור ל- 200 מעלות
  8. ולהכניס התבנית לתנור לשעה

הגשה
להגיש עם אורז לבן או עם סימיט Simit (מתכון כאן)

בתאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *