פנינה קדם עם מתכון של העוגיות האיטלקיות ||| ביסקוטי ברבים וביחיד ביסקוטו Biscotto או אולי קנטוצ'יני Cantuccini ||| עוגיות שמקורן מפראטו Prato שמצפון לפירנצה, טוסקנה, איטליה ||| אחרי שתכינו בעוגיות, תכינו לעצמכם אספרסו קצר ותרגישו איטליה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 תבניות אינגליש-קייק)
- 5 כוסות קמח תופח
- 1 כפית סודה לשתייה
- 100 גרם אבקת סוכר
4 ביצים XL - 3 כפות ברנדי
- 10 גרם שוקולד מריר מגורד
- 150 גרם אגוזי בונדוק לא קלוי
- 150 גרם שקדים לא קלויים
אופן הכנה
- לערבב בקערה את הקמח, סודה לשתייה ואבקת סוכר
- בקערה נפרדת להקציף הביצים עם הברנדי (אני שמתי ליקר שוקולד, זה גם מה שנתן את הצבע החום לעוגיות)
- להוסיף את הביצים המוקצפות לקערה עם היבשים
- לערבב היטב לבצק דביק למדי
- להוסיף את גרידת השוקולד מריר ולערבב
- להוסיף האגוזי בונדוק והשקדים ולערבב לקבלת מסה אחידה
- לחלק ל-2 חלקים ולסדר בתבניות
- לחמם תנור ל-180 מעלות
- לאפות עד להזהבה
- להוציא ולקרר את התבניות
- אחרי קירור מוחלט, לחתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- לאפות שוב כ-10 דקות לייבוש מוחלט
בתאבון