מתכון: ביסקוטי Biscotti

פנינה קדם עם מתכון של העוגיות האיטלקיות ||| ביסקוטי ברבים וביחיד ביסקוטו Biscotto או אולי קנטוצ'יני Cantuccini ||| עוגיות שמקורן מפראטו Prato שמצפון לפירנצה, טוסקנה, איטליה ||| אחרי שתכינו בעוגיות, תכינו לעצמכם אספרסו קצר ותרגישו איטליה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות ביסקוטי (צילום פנינה קדם)

מצרכים (2 תבניות אינגליש-קייק)

  • 5 כוסות קמח תופח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 100 גרם אבקת סוכר
    4 ביצים XL
  • 3 כפות ברנדי
  • 10 גרם שוקולד מריר מגורד
  • 150 גרם אגוזי בונדוק לא קלוי
  • 150 גרם שקדים לא קלויים

אופן הכנה

  1. לערבב בקערה את הקמח, סודה לשתייה ואבקת סוכר
  2. בקערה נפרדת להקציף הביצים עם הברנדי (אני שמתי ליקר שוקולד, זה גם מה שנתן את הצבע החום לעוגיות)
  3. להוסיף את הביצים המוקצפות לקערה עם היבשים
  4. לערבב היטב לבצק דביק למדי
  5. להוסיף את גרידת השוקולד מריר ולערבב
  6. להוסיף האגוזי בונדוק והשקדים ולערבב לקבלת מסה אחידה
  7. לחלק ל-2 חלקים ולסדר בתבניות
  8. לחמם תנור ל-180 מעלות
  9. לאפות עד להזהבה
  10. להוציא ולקרר את התבניות
  11. אחרי קירור מוחלט, לחתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  12. לאפות שוב כ-10 דקות לייבוש מוחלט

בתאבון

כתיבת תגובה