מתכון: קציצות עדשים טבעוניות וללא גלוטן

השף אליחנן מלכיור עם קציצות עדשים טבעוניות וטעימות ||| מנה לטבעונים וגם לנמנעים מגלוטן או צליאקים ||| גם מתכון וגם הסברים כיצד להגיע לתוצאה הכי טובה והכי ערבה לחיככם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

קציצות עדשים טבעוניות וללא גלוטן (צילום אליחנן מלכיור)

מנה טבעונית חובה בכל מסעדה

מספר מלכיור: אתמול נסענו אני וזוגתי לאזכרה וניחום אבלים ובדרך עצרנו אצל לקוחה שלי לשעבר. זוגתי שהייתה רעבה, הזמינה קציצות עדשים בפיתה. גם זוגתי וגם בתנו צמחוניות. המנה השביעה אותה וטעמה לחיכה, והיא אמרה לי זו מנה שהייתי רוצה לאכול בבית. מכיוון שאני הוא מולידה של המנה, חייכתי באושר שרק אב שצופה מרוצה בילדיו יכול להבין.

היום בכל מסעדה קרניבורית ככל שתהיה, לא תתפשו אותם בלי לפחות מנה טבעונית אחת. מי שמנהל מסעדה בלי מנה טבעונית הוא או לוחם בשר אידאולוגי או אידיוט מושלם. שכן מספיק שיכנסו לו שולחן של שמונה לקוחות שאחד מהם יהיה טבעוני הוא הפסיד שולחן

ולכן מנות טבעוניות (שהן סוגרות גם את פינת הצמחונים) הן חובה בכל מסעדה ולא אחת נדרשתי למתכונים למנות אלו. מה נשאר? לעבור להכנת המנה.

 
- פרסומת -

 
עדשים חומות ומנומרות (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים

  • 500 גרם עדשים מעורבות (אני השתמשתי בחומות ומנומרות) מושרות במים שעה
  • 80 גרם טחינה גולמית
  • 2 שיני שום
  • 25 גרם כמון
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • 30 גרם שמיר קצוץ
  • 30 גרם פטרוזיליה קצוצה
  • 30 גרם סלרי קצוץ
  • טיפ: ניתן להוסיף כוסברה, אך יש הרבה שלא מתחברים. עדיף כתוספת בסלט כשלקוח רוצה
  • 100 גרם בצל מטוגן (מי שעוקב אחרי המתכונים שלי יודע שיש לי תמיד בצל מטוגן בהישג יד. אגב גם עשבי תיבול אצלי זמינים או טרי או קפוא)
  • 120 סמ"ק שמן זית לטיגון
טחינת המצרכים לקבלת עיסה (צילום אליחנן מלכיור)

לעבודה

  1. את העדשים בישלתי עם כוס וחצי מים (חלק יספחו העדשים והחלק השני יתאדה)
  2. קצת יותר ממחצית העדשים יכנסו למעבד מזון עם כל המצרכים חוץ מהטחינה
  3. נטחן לקבלת מסה אחידה
  4. נוסיף לקערה את שאר העדשים (השלמות) והטחינה ונערבב בידים לקבלת מסה אחידה
  5. בידיים רטובות נקבב לקציצות שטוחות
  6. נטגן בחום נמוך יחסית על מנת להמשיך לבשל את העדשים ולאחד את הקציצה
  7. הערה: כיוון שאין במתכון הזה חומרי קשירה כמו ביצה או קמח, למעשה העמילן של העדשים והטחינה משמשים לקשירה (ניתן להכין עם מעטפת פרורי לחם עם או בלי גלוטן)
  8. לאחר הזהבה נוציא בעדינות מהמחבת (הערה: החיבור של הקציצה יעשה כשהיא מתקררת מעט ולכן עלולה להתפורר לאחר הטיגון כשמוציאים)

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

כתיבת תגובה