חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שלושה מאכלים קלים לשבועות

קיש אירופאי קלסי של בצל וקרישה Quiche onion, leeks and cream ||| שילוב מרענן ומנצח לכל ימות השנה ||| פסטה עגבניות ותרד ||| שושני בצק עלים וגבינות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

קיש בצל חלבי (צילום Pixabay)

קיש בצל, קרישה ושמנת

מצרכים (תבנית פאי 28)

לבצק

  • 100 גרם שמן זית (או 150 גרם חמאה)
  • 5 כפות מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1.5 כוס קמח

למלית

  • 4 בצלים פרוסים לטבעות
  • 2 יח' כרישה פרוסות לטבעות (אם אין אז 2 בצלים נוספים לנ"ל)
  • 250 סמ"ק שמנת מתוקה
  • 3 ביצים L
  • 2 כפות קמח
  • מלח
  • פלפל
  • אורגנו ו/או טימין
  • שמן זית לטיגון

לעבודה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות
  2. לבצק: מחממים על להבה נמוכה את נוזלי הבצק
  3. כשמתחיל לבעבעה מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים על הלהבה עד קבלת מרקם אחד
  4. להמשיך לערבב ותקבלו כדור בצק חם
  5. להסיר מהאש ולהעביר הכדור בצק לתבנית
  6. משטחים הבצק החם עם כף גם שהבצק יכסה הדפנות של התבנית
  7. מהדקים היטב
  8. מכניסים התבנית לאפייה במשך 10 דקות להזהבה
  9. המלית: מטגנים את טבעות הבצל עד הזהבה
  10. מוסיפים את הכרישה וממשיכים לערבב על הלהבה
  11. מוסיפים את שאר המצרכים של המלית (שמנת ותבלינים) ומערבבים לקבלת מרקם אחיד
  12. שופכים המלית מהמחבת לתבנית הזהובה
  13. מנמיכים חום התנור ל- 180 מעלות
  14. אופים כ-30 דקות עד הזהבה
  15. מוציאים מהתנות לכ-15 דקות התייצבות ולאחר מכן מוכן להגשה

פסטה עגבניות מיובשות ותרד

פסטה עגבניות מיובשות ותרד (צילום Pixabay)

מצרכים (4 מנות)

  • 500 גרם פסטה מסוג פרפר, פוזילי Fusilli, צדפות Conchiglioni או קלמרטה
  • 35 גרם שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 40 גרם עגבניות מיובשות קצוצות
  • 300 גרם תרד
  • 1/2 כוס שמנת לבישול
  • מלח
  • פלפל
  • להגשה: גבינת פרמז'ן מגורדת, עלי בזיליקום

לעבודה

  1. להכין את הפסטה לדרגת אל דנטה Al Dente
  2. מטגנים במחבת את השום בשמן זית כחצי דקה ומוסיפים העגבניות המיובשות תוך ערבוב והקפצה כ- 2 דקות
  3. מוסיפים התרד וממשיכים לערבב להורדת נפח עלי התרד
  4. מוסיפים השמנת והמלח פלפל לפי הטעם ומערבבים לקבלת רוטב אחיד ולטעמכם

להגשה

  1. מחלקים הפסטה למנות, בוזקים מעל את הרוטב ולסיום פרמז'ן ובזיליקום לפי הטעם

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה בצק עלים (צילום Pixabay)

מצרכים (תבנית קפיצית 26)

  • 1 חבילה בצק עלים (600-700 גרם) מופשר לילה במקרר
  • 250 גרם גבינה בולגרית 5%
  • 200 גרם גבינת מוצרלה
  • 200 גרם גבינת שמנת 5%
  • 2 ביצים XL
  • קורט מלח

לעבודה

  1. לפורר הגבינות לקערה
  2. לערבב את כול מצרכי המלית לעיסה אחידה ולשמור במקרר
  3. חוצים את בצק העלים ומעבירים 1/2 חבילה למשטח מקומח והחצי השני למקרר
  4.  מקמחים הבצק ומרדדים
  5. קורצים עיגולים בקוטר 8-9 ס"מ בעזרת כוס מתאימה
  6. מסדרים את העיגולים בצלחת גדולה ועוטפים בניילון נצמד
  7. מכניסים הצלחת עם עיגולי הבצק במקרר
  8. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  9. מרדדים את שאר הבצק וקורצים ממנו עיגולים
  10. מרפדים תבנית בנייר אפיה
  11. הערה: מתחילים בעיגולי בצק שבמשט העבודה ואח"כ עם העיגולים שבמקרר
  12. מניחים על כל עיגול כפית מלית, ואוספים השוליים לכיוון המרכז ליצירת פרח שושנה
  13. מניחים כל שושנה בתבנית כאשר הן מסודרות צפוף ופתוחות לגובה
  14. מכניסים לתנור ל-45 דקות אפייה עד שהבצק מזהיב לפני השחמה
  15. מגישים חם

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *