קיש אירופאי קלסי של בצל וקרישה Quiche onion, leeks and cream ||| שילוב מרענן ומנצח לכל ימות השנה ||| פסטה עגבניות ותרד ||| שושני בצק עלים וגבינות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
קיש בצל, קרישה ושמנת
מצרכים (תבנית פאי 28)
לבצק
- 100 גרם שמן זית (או 150 גרם חמאה)
- 5 כפות מים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 1.5 כוס קמח
למלית
- 4 בצלים פרוסים לטבעות
- 2 יח' כרישה פרוסות לטבעות (אם אין אז 2 בצלים נוספים לנ"ל)
- 250 סמ"ק שמנת מתוקה
- 3 ביצים L
- 2 כפות קמח
- מלח
- פלפל
- אורגנו ו/או טימין
- שמן זית לטיגון
לעבודה
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- לבצק: מחממים על להבה נמוכה את נוזלי הבצק
- כשמתחיל לבעבעה מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים על הלהבה עד קבלת מרקם אחד
- להמשיך לערבב ותקבלו כדור בצק חם
- להסיר מהאש ולהעביר הכדור בצק לתבנית
- משטחים הבצק החם עם כף גם שהבצק יכסה הדפנות של התבנית
- מהדקים היטב
- מכניסים התבנית לאפייה במשך 10 דקות להזהבה
- המלית: מטגנים את טבעות הבצל עד הזהבה
- מוסיפים את הכרישה וממשיכים לערבב על הלהבה
- מוסיפים את שאר המצרכים של המלית (שמנת ותבלינים) ומערבבים לקבלת מרקם אחיד
- שופכים המלית מהמחבת לתבנית הזהובה
- מנמיכים חום התנור ל- 180 מעלות
- אופים כ-30 דקות עד הזהבה
- מוציאים מהתנות לכ-15 דקות התייצבות ולאחר מכן מוכן להגשה
פסטה עגבניות מיובשות ותרד
מצרכים (4 מנות)
- 500 גרם פסטה מסוג פרפר, פוזילי Fusilli, צדפות Conchiglioni או קלמרטה
- 35 גרם שמן זית
- 4 שיני שום קצוצות
- 40 גרם עגבניות מיובשות קצוצות
- 300 גרם תרד
- 1/2 כוס שמנת לבישול
- מלח
- פלפל
- להגשה: גבינת פרמז'ן מגורדת, עלי בזיליקום
לעבודה
- להכין את הפסטה לדרגת אל דנטה Al Dente
- מטגנים במחבת את השום בשמן זית כחצי דקה ומוסיפים העגבניות המיובשות תוך ערבוב והקפצה כ- 2 דקות
- מוסיפים התרד וממשיכים לערבב להורדת נפח עלי התרד
- מוסיפים השמנת והמלח פלפל לפי הטעם ומערבבים לקבלת רוטב אחיד ולטעמכם
להגשה
- מחלקים הפסטה למנות, בוזקים מעל את הרוטב ולסיום פרמז'ן ובזיליקום לפי הטעם
שושני בצק עלים וגבינות
מצרכים (תבנית קפיצית 26)
- 1 חבילה בצק עלים (600-700 גרם) מופשר לילה במקרר
- 250 גרם גבינה בולגרית 5%
- 200 גרם גבינת מוצרלה
- 200 גרם גבינת שמנת 5%
- 2 ביצים XL
- קורט מלח
לעבודה
- לפורר הגבינות לקערה
- לערבב את כול מצרכי המלית לעיסה אחידה ולשמור במקרר
- חוצים את בצק העלים ומעבירים 1/2 חבילה למשטח מקומח והחצי השני למקרר
- מקמחים הבצק ומרדדים
- קורצים עיגולים בקוטר 8-9 ס"מ בעזרת כוס מתאימה
- מסדרים את העיגולים בצלחת גדולה ועוטפים בניילון נצמד
- מכניסים הצלחת עם עיגולי הבצק במקרר
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מרדדים את שאר הבצק וקורצים ממנו עיגולים
- מרפדים תבנית בנייר אפיה
- הערה: מתחילים בעיגולי בצק שבמשט העבודה ואח"כ עם העיגולים שבמקרר
- מניחים על כל עיגול כפית מלית, ואוספים השוליים לכיוון המרכז ליצירת פרח שושנה
- מניחים כל שושנה בתבנית כאשר הן מסודרות צפוף ופתוחות לגובה
- מכניסים לתנור ל-45 דקות אפייה עד שהבצק מזהיב לפני השחמה
- מגישים חם
בתיאבון