עוגת גבינה גרמנית שתמצאו בכל מקום בעולם ||| בלינצ'ס או פלצ'ינקס מזכרונות ילדות ברמתיים ||| עוגת גבינה אמריקאית עם חמאת בוטנים והרבה שוקולד ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
עוגת גבינה קלה ועשירה
מצרכים (תבנית קפיצית 22)
לבסיס
- 200 גרם קמח
- 130 גרם קורנפלור
- 1/2 כף אבקת אפיה
- קורט מלח
- 100 גרם סוכר
- 1 ביצה M
- 1 חלמון ביצה (צהוב)
- 100 גרם שמן זית (או 150 גרם קוביות חמאה)
למלית
- 750 גרם גבינה 9%
- 4 ביצים M
- 2 כפיות גרידת קליפת לימון
- 200 גרם סוכר
- 2 חב' אינסטנט פודינג וניל
- 100 גרם שמן זית
- 300 סמ"ק חלב
אופן הכנה
- הכניסו לקערת מיקסר עם וו גיטרה את החומרים היבשים של בסיס העוגה וערבבו
- הוסיפו לאט תוך כדי ערבוב, את הביצים והשמן זית
- ערבבו עד קבלת מרקם אחיד
- עשו כדור מהבצק ועטפו אותו בניילון נצמד
- הכניסו הבצק העטוף למקרר ל-30 דקות
- שטחו את הבצק בתחתית התבנית ונקבו במספר מקומות עם מזלג
- ערבבו את הביצים והסוכר עד קבלת קצף יציב
- ערבבו והוסיפו את כל שאר מצרכי המלית עד קבלת מרקם אחיד
- חממו תנור ל- 170 מעלות
- שפכו את המלית לתבנית מכל בסיס הבצק וישרו
- הכניסו לתחתית התנור לאפיה במשך 60-70 דקות
- בתום האפיה, כבו התנור והשאירו העוגה בתנור להתקרר במשך כמחצית השעה
- טיפ: במקום לאפות בבת אחת כשעה, אפשר לעשות זאת בשלבים: לאחר 25 דקות אפיה, הוציאו העוגה ועם סכין שחררו את העוגה מהמעטפת הקפיצית מבלי לפתוח את המעטפת. הכניסו לעוד 25 דקות אפיה ושוב הפרידו בין המעטפת לעוגה. הכניסו לעוד 15 דקות. כבו את התנור ותנו לעוגה להתקרר עם התנור כ-30 דקות לפחות.
- אפשר לצפות את העוגה כיד הדמיון או להגישה As Is
עוגת גבינה וחמאת בוטנים בציפוי שוקולד חלב
מצרכים (תבנית עגולה 22)
לבסיס
- 100 גרם שוקולד מריר
- 40 גרם שמן זית (או 60 גרם חמאה)
- 150 גרם בסקוויט פתי-בר טחונים
- 50 גרם בוטנים קלויים קצוצים עד דק
למלית
- 250 גרם גבינת שמנת
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 100 סמ"ק שמנת רגילה
- 3/4 כוס סוכר
- 3 ביצים L
- 3/4 כוס חמאת בוטנים חלקה
- 3 כוסות קורנפלור
לציפוי
- 150 גרם שוקולד חלב
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- לשדרוג: 1 כפית נס קפה
אופן הכנה
- לבסיס: ממיסים בסיר את השוקולד עם השמן (או החמאה) על להבה נמוכה
- מוסיפים את הפתי-בר והבוטנים ומערבבים לקבלת מרקם אחיד
- משטחים את תערובת הפתי-בר על תחתית התבנית
- מכניסים למקפיא ל-10 דקות
- מחממים תנור ל- 140 מעלות
- המלית: מערבבים את מצרכי המלית בקערה עד קבלת תערובת חלקה
- יוצקים את התערובת מילוי לתוך התבנית שהוצאנו מהמקפיא
- מכניסים לתנור לאפיה של כשעה עד שהעוגה יציבה
- מוציאים העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר לטמפרטורת החדר לאט
- הציפוי: מכניסים לסיר את מצרכי הציפוי ומבשלים על להבה נמוכה עד שהשוקולד נמס
- מקררים את הציפוי כשעה במקרר עד שהוא מתייצב
- מורחים הציפוי על העוגה
- מכניסים לקירור ללילה (העוגה במיטבה לאחר 12 שעות קירור לפחות)
בלינצ'ס רמתיים
בלינצ'ס שמקורו מסלובקיה אבל קיבל בבית אימי טוויסט
מצרכים (20 בלינצ'ס)
לבלילה
- 1 כוס קמח
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן זית עדין
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה L
- 1 כוס חלב
- 1 שקית סוכר וניל
למילוי
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 1/2 כוס סוכר
- טיפ: לשדרג עם כפית גדושה של קינמון ו/או צימוקים קטנים
אופן הכנה
- לערבב את חומרי הבלילה במיקסר עם וו גיטרה
- לטגן עד הזהבה בלינצ'ס דק
- לערבב את מצרכי המלית
- למלאה ולגלול כל בלינצ'ס
- להגיש קר
עוד על בלינצ'ס בקישור…
חג שמח ובתיאבון