נפטון מציע מתכון תפוחי אדמה עם מלח ים אטלנטי מתובל ||| המלח נמכר במטחנה שימושית שקופה וניתן לראות את גבישי המלח, מנוקדים באדום ובירוק ||| גם יפה על שולחן ההגשה וגם מלח איכותי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 8 תפוחי אדמה בינוניים או 20 קטנים, שטופים ולא קלופים
- מלח ים אטלנטי מתובל של נפטון
- שמן זית
אופן הכנה
- להרתיח מים עם מעט מלח בסיר מתאים, ולבשל את תפוחי האדמה בקליפתם, בסיר חצי מכוסה, רק עד שסכין ננעצת בהם בקלות ולפני שיתפרקו
- לסנן
- לחמם תנור ל-200 מעלות
- לרפד תבנית בנייר אפייה
- לבזוק בנדיבות שמן זית ומעליו לפזר מלח ים אטלנטי מתובל
- להניח מעל את תפוחי האדמה החמים עדיין, במרחק זה מזה
- לחרוץ בעדינות כל תפוח אדמה ולמעוך אותו בעזרת תחתית משומנת של כוס או מועך תפוחי אדמה, עד שהוא נשבר ומתפקע
- לבזוק מעל עוד שמן זית
- לצלות בתנור כ-20 דקות
- להגביר חום ל-220 מעלות ולצלות עוד כ-10 דקות עד הזהבה
להגשה
מגישים חם. אם יש צורך, מתבלים בעוד מלח ים אטלנטי מתובל
בתיאבון