חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: תפוחי אדמה צלויים ופריכים

נפטון מציע מתכון תפוחי אדמה עם מלח ים אטלנטי מתובל ||| המלח נמכר במטחנה שימושית שקופה וניתן לראות את גבישי המלח, מנוקדים באדום ובירוק ||| גם יפה על שולחן ההגשה וגם מלח איכותי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

תפוחי אדמה צלויים (צילום Pixabay)

מצרכים

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים או 20 קטנים, שטופים ולא קלופים
  • מלח ים אטלנטי מתובל של נפטון
  • שמן זית

אופן הכנה

נפטון – מלח ים מתובל במטחנה (צילום מיכאל כץ)
  1. להרתיח מים עם מעט מלח בסיר מתאים, ולבשל את תפוחי האדמה בקליפתם, בסיר חצי מכוסה, רק עד שסכין ננעצת בהם בקלות ולפני שיתפרקו
  2. לסנן
  3. לחמם תנור ל-200 מעלות
  4. לרפד תבנית בנייר אפייה
  5. לבזוק בנדיבות שמן זית ומעליו לפזר מלח ים אטלנטי מתובל
  6. להניח מעל את תפוחי האדמה החמים עדיין, במרחק זה מזה
  7. לחרוץ בעדינות כל תפוח אדמה ולמעוך אותו בעזרת תחתית משומנת של כוס או מועך תפוחי אדמה, עד שהוא נשבר ומתפקע
  8. לבזוק מעל עוד שמן זית
  9. לצלות בתנור כ-20 דקות
  10. להגביר חום ל-220 מעלות ולצלות עוד כ-10 דקות עד הזהבה

להגשה

מגישים חם. אם יש צורך, מתבלים בעוד מלח ים אטלנטי מתובל

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *