מתכון: קיש זריז של כרובית וטופו וגם טבעוני

השף אליחנן מלכיור עם קיש זריז של כרובית  תפוחי אדמה טופו וטחינה ||| מתכון שיתאים לצמחונים וטבעונים וגם לצליאקים ||| ארוחה מהירה ומזינה שמתאימה לנמנעים מגלוטן, לנמנים מן החי והכל קל וטעים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

קיש כרובית וטופו (עיצוב יעל מלכיור, צילום אליחנן מלכיור)

קיש זריז של כרובית  תפוחי אדמה טופו וטחינה

מספר מלכיור: היום היה לי צורך ודחף לעשות משהו זריז. במקרר מצאתי כרובית והבנתי מה אני יעשה. הכול יעשה באותו כלי ובאותה  צורה, החלטתי שאני עושה גם תהליך יצור קצר בו כל המרכיבים נחתכים בפֻּמְפִּיָּה (מִגרֶרֶת או מַגְרֶדֶת בעברית תקנית) והקיש נוצר יש מאין תוך כדי תהליך.

מצרכים

הפעם הכנתי מתכון טבעוני אבל, אם בא לכם לפרגן לתרנגולות, 2 ביצים יעשו פה שמח.

 
- פרסומת -

 
  • 1/2 כרובית (230 גרם בערך)
  • 4 תפוחי אדמה קטנים (או 2 גדולים)
  • 300 גרם טופו
  • 150 גרם טחינה גולמית
  • 1 בצל שלם גדול
  • 1 כף גרגרי שום
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 1/2 כוס פטרוזיליה
  • 1/2 כוס כוסברה
  • 1.5 כף כמון
  • 1 כפית יאנסון (לא חובה)
  • 150 גרם קמח חומוס (אם אין לכם, שימו קמח שיפון או כל מה שבא לכם)
  • גזר (אופציה)
  • שומשום לקישוט
קיש זריז של כרובית וטופו בתבנית שקעים (צילום אליחנן מלכיור)

לעבודה

  1. את תפוחי האדמה הכנתי במיקרו למצב חצי מבושל וקילפתי
  2. מעבירים במגררת גסה את כל הירקות
  3. נקצוץ את עשבי התיבול
  4. נערבב הכוווול בקערה אחת
  5. נחמם תנור ל- 180 מעלות
  6. נשמן מגש שקערוריות
  7. נכדרר כדורים מהעיסה, בידיים רטובות
  8. נניח בשקעי התבנית ונפרגן בשומשום מעל
  9. לתנור ל-30 דקות

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

כתיבת תגובה