מתכון: ניוקי טונה בסגנון קארלופורטה

מתכון של ניוקי מסרדיניה, איטליה ||| Gnocchetti sardi alla Carlofortina מקורו באי סן פטר Isola di San Pietro שסמוך לסרדיניה ||| באי יש רק עיירה אחת Carloforte עם כ-6,000 תושבים שרובם דייגי טונה ||| מקור ושם המתכון הוא בעיירה ומכאן שמו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

Gnocchetti sardi alla Carlofortina

מצרכים

  • 300 גרם ניוקי של סרדיניה Gnocchetti sardi או פסטה שבלולים קטנים
  • 300 גרם טונה טרייה (או 200 גרם טונה בשמן, ללא השמן)
  • 15-20 עגבניות שרי בשלות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 בצל קטן
  • קורט מלח
  • פלפל לפי הטעם
  • 2 כפות פסטו ג'נובזה Pesto Genovese
Gnocchetti sardi alla Carlofortina

אופן הכנה

  1. חותכים את עגבניות השרי לרבעים
  2. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן על להבה נמוכה מאוד
  3. כשהבצל מוכן, שפכו את הטונה הטריה שחתוכה לקוביות קטנות, או לחילופין, את הטונה בשמן למחבת
  4. ממשיכים בלהבה נמוכה ויוצקים פנימה את עגבניות השרי
  5. מתבלים במלח
  6. מבשלים את העגבניות לא יותר מעשר דקות ומכבים את הלהבה
  7. ערבבו את הפסטו לתוך העגבניות
  8. הכינו את הפסטה אל דנטה (תלוי בסוג הפסטה שהתפשרתם עליו) או אם הכנתם מלורדוס (מתכון בהמשך) את המלרודס החם

הגשה

שמים הניוקי או מלרודס בצלחות הגשה ויוצקים מעל הרוטב עגבניות וטונה. מוסיפים מעט פלפל לפי הטעם. מגישים מייד.

ניוקי בסגנון סרדיני Gnocchetti sardi או בשמם Malloreddus

 
- פרסומת -

 

מצרכים

  • 200 גרם קמח סולת
  • מים לפי הטעם
  • קורט מלח אחד
משטח עץ להכנת מלורדוס Gnocchetti sardi או בשמם Malloreddus

אופן הכנה

  1. מניחים את הקמח בקערה ומוסיפים אט אט את המים
  2. ללוש עד לקבלת בצק חלק וחזק
  3. מניחים בצד ונותנים לבצק לנוח למשך 30 דקות
  4. מחלקים את הבצק ל- 3-4 כיכרות
  5. יוצרים גליל ארוך מכל כיכר בצק
  6. חותכים כל גליל ליחידות של 2 ס"מ כ"א
  7. הופכים מזלג על משטח העבודה ומגלגלים כל יחידת בצק על שיני המזלג לקבלת פסים על פני הבצק
  8. מבשלים את הניוקי במים מומלחים רותחים במשך 8 דקות
  9. מסננים ומתבלים ברוטב עגבניות וטונה עם הפסטו ומגישים

בתיאבון

כתיבת תגובה