אין אוכל מנחם יותר מאשר מנה טריה של שעועית רכה ומרופדת בתוספת כוסברה, פלפל חלפניו ולעיתים גם אבוקדו, שמוגשת עם טורטיות ||| מאכל כל כך פשוט, אבל כל כך ממלא וטעים ||| מנת Frijoles de la olla או שעועית מבושלת בסיר והעיקר תוספות התיבול והחריפות ||| תבלינים כמו צ'ילי, שום ופטריות מיובשות משדרגים את הטעם לרמה אחרת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 3 כוסות שעועית מנומרת (Pinto) יבשה
- 4 שיני שום, קלופות ומעוכות
- 1/4 בצל גדול
- 2 עלי דפנה
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
להגשה
- 1 גביע שמנת חמוצה
- צרור עלי כוסברה טריים קצוצים
- בצל לבן קצוץ דק
אופן הכנה
- מערבבים את השעועית, שום, בצל ועלי הדפנה בסיר בינוני
- מוסיפים מספיק מים כדי להגיע לכ- 4 ס"מ מעל מפלס השעועית
- מביאים לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעתיים, עד שהשעועית רכה
- הערה: מוסיפים עוד מים אם השעועית סופגת יותר מדי נוזלים. השעועית צריכה להיות מרקית בסיום, עם הרבה נוזלים שנותרו
- מתבלים את השעועית במלח ופלפל, לפי הטעם
- הגשה: יוצקים את השעועית ונוזלי הבישול לקערות מרק ומקשטים שמנת, כוסברה ובצל לבן קצוץ
- טיפ 1: נשאר לכם שעועית? ניתן לנקז את השעועית ולהשתמש בה כמילוי לטאקו
- טיפ 2: ניתן להשתמש בשעועית המבושלת עד 4-5 ימים אחרי הבישול. מצננים, מכסים ומקררים. מביאים לרתיחה או מחממים במיקרוגל לפני ההגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buen Apetito