מתכון: תבשיל שעועית מקסיקני Frijoles De La Olla

אין אוכל מנחם יותר מאשר מנה טריה של שעועית רכה ומרופדת בתוספת כוסברה, פלפל חלפניו ולעיתים גם אבוקדו, שמוגשת עם טורטיות ||| מאכל כל כך פשוט, אבל כל כך ממלא וטעים ||| מנת Frijoles de la olla או שעועית מבושלת בסיר והעיקר תוספות התיבול והחריפות ||| תבלינים כמו צ'ילי, שום ופטריות מיובשות משדרגים את הטעם לרמה אחרת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

תבשיל שעועית מקסיקני Frijoles De La Olla (צילום דני בר)

מצרכים

להגשה

  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • צרור עלי כוסברה טריים קצוצים
  • בצל לבן קצוץ דק

אופן הכנה

  1. מערבבים את השעועית, שום, בצל ועלי הדפנה בסיר בינוני
  2. מוסיפים מספיק מים כדי להגיע לכ- 4 ס"מ מעל מפלס השעועית
  3. מביאים לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה
  4. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעתיים, עד שהשעועית רכה
  5. הערה: מוסיפים עוד מים אם השעועית סופגת יותר מדי נוזלים. השעועית צריכה להיות מרקית בסיום, עם הרבה נוזלים שנותרו
  6. מתבלים את השעועית במלח ופלפל, לפי הטעם
  7. הגשה: יוצקים את השעועית ונוזלי הבישול לקערות מרק ומקשטים שמנת, כוסברה ובצל לבן קצוץ
  8. טיפ 1: נשאר לכם שעועית? ניתן לנקז את השעועית ולהשתמש בה כמילוי לטאקו
  9. טיפ 2: ניתן להשתמש בשעועית המבושלת עד 4-5 ימים אחרי הבישול. מצננים, מכסים ומקררים. מביאים לרתיחה או מחממים במיקרוגל לפני ההגשה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buen Apetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *