משני מציעה לרגל ראש השנה וחגי תשרי מתכון חגיגי ||| מתכון להכנת דג לברק בממרח לימון עם ירקות ||| ממרח הלימון של משני עשוי מלימונים טריים ומעניק לדג טעם וארומה משודרגים ||| מתכון קל להכנה, מתאים למנה ראשונה או עיקרית בארוחת החג ובכלל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 2 יחידות פילה דג לברק מפולט ונקי מאידרות
- 300 גרם ממרח לימון משני
- 4 תפוחי אדמה בינוניים
- 250 גרם פִּלְפֵּל טינקרבל קטנים ומתוקים
- 1/2 ראש ברוקולי
לתיבול
אופן הכנה
- חוצים כל פילה דג לחצי (כך יהיו לכם 4 מנות)
- מורחים ממרח לימון משני
- מניחים בצד למשך 20 דקות לפחות
- מחממים תנור ל- 250 מעלות
- בסיר עם מי מלח מבשלים את תפוחי האדמה שלמים ושטופים היטב
- מקלפים את תפוחי האדמה המבושלים ופורסים אותם לפרוסות
- חותכים את הברוקולי לתפרחות
- מתבלים את פרוסות תפוחי האדמה, ברוקולי ופלפלים בשמן זית, מלח ופלפל
- בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, צולים בתנור את פרוסות תפוחי האדמה והברוקולי עד השחמה
- צולים את הדג והפלפלים כ-7 דקות
הגשה
מסדרים על צלחת הגשה מנת דג ולצידה הירקות ומגישים בתוספת תלוליות ממרח לימון על הצלחת
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite