חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות רולדה תמרים וחלבה

עוגיות תמרים וחלווה מתוקות ושוות עשירות אנרגיה וטעם ||| מתכון קל ומהיר הכנה שאפשר להכין לקראת כל אירוח ||| יש לשים לב שאם מגישים לילדים קטנים, עדיף לוותר על שבבי האגוזים והפיסטוק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות רולדה תמרים וחלבה (צילום דני בר)

מצרכים (4 רולדות)

למלית

לקישוט

אופן הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר וחמאה בכמה פולסים קצרים
  2. מוסיפים את השמן ומיץ תפוזים ומעבדים עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. אם הבצק מעט פירורי, יש להוסיף עוד מיץ תפוזים
  3. יוצרים מהבצק כדור ומניחים אותו במקרר לרבע שעה
  4. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  5. מוציאים את הבצק מהקירור ומחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים
  6. מרדדים כל חלק למרובע של 30×20 ס"מ
  7. מורחים על חצי מרובע הקרוב אליכם ממרח תמרים
  8. מורחים על החצי השני ממרח חלבה
  9. מפזרים שכבה דקה של שבבי אגוזים קצוצים
  10. מגלגלים את המרובע לרולדה. הערה: אפשר למרוח מלית מכל סוג ממרח שאוהבים
  11. חוזרים על שלב 6-10 לקבלת 4 רולדות
  12. מניחים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  13. חורצים על הרולדות חריצים ברווחים שווים
  14. אופים במשך 35 דקות
  15. מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ומצננים מעט

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

2 תגובות

  1. אפשר תמיד להמיר חמאה בכמות 2/3 שמן כלומר במקום 200 גרם חמאה, 140 גרם שמן, אבל זה יפחית מהטעם ובעיקר יהיה בעוגה הרבה שמן (בשלב הראשון משתמשים בחמאה). עדיף הפעם מרגרינה אבל לא מומלץ !!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *