תבשיל שהתיבול בו עם מחית קארי מאסמאן וקרם קוקוס יהפכו את התבשיל למדהים ||| לאחר שתתאמצו להשיג את הקארי מאסמאן כל השאר יהיה קלי קלות ||| מנה עשירה ומלאת טעמים שמקורה בעיקר במטבחים אסייתיים, כמו המטבח התאילנדי או ההודי ||| התיבול משלב בין חריפות, מתיקות ועדינות חלבית של הקוקוס ||| המנה פופולרית מאוד בקרב טבעונים וצמחונים בזכות השימוש בטופו וקרם הקוקוס כתחליפים לחלבון ולחלב ||| השילוב בין הדלעת העשירה בויטמינים A ,C וטופו כמקור לחלבון איכותי ולסידן עם קרם הקוקוס כמקור לשומנים בריאים הופך את המנה לארוחה מזינה ומאוזנת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצל סגול, קלופים וחתוכים לרבעים
- 10 שיני שום
- 2 כפות מחית קארי מאסמאן Massaman curry
- 500 מ"ל קרם קוקוס
- ½ כפית מלח
- 500 גרם דלעת
- 300 גרם טופו קשה
שדרוג
- ½ כוס גרגירי חומוס
להגשה
שלבי הכנה
- בסיר סוטאז' רחב מטגנים את הבצלים ושום, עם שמן, במשך 10 דקות עד שקיפות
- מוסיפים מחית קארי מאסמאן, קרם קוקוס ומלח ומערבבים היטב
- מביאים לרתיחה עדינה
- חותכים את הדלעת והטופו לקוביות בגודל 3 ס"מ ומוסיפים לרוטב שבסיר. אפשר לשדרג עם תוספת גרגירי החומוס
- מבשלים על להבה בינונית 20-30 דקות, עד שהדלעת רכה אבל לא מתפרקת
- מגישים עם עלי כוסברה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…