חנוכה פחות שמן אם אופים בתנור במקום לטגן בשמן עמוק ||| מחליפים את תפוח האדמה המסורתי בבטטה, שעשירה יותר בברזל, ויטמין A וסיבים תזונתיים ||| מוסיפים ללביבות מעט קמח שקדים שתורמים לתחושת שובע ממושכת ||| לביבה אהובה שהיא גם מאכל בריא בהרבה וטעים לא פחות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 3 בטטה בגודל בינוני חתוכות לקוביות
- ½ כוס עֲדָשִים כתומות
- ½ קישוא
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- תרסיס שמן (או 2 כפות שמן זית)
- 2 ביצים L
- 2 כפות שיבולת שועל
- 1 כף קמח שקדים או קמח מלא
- מלח
- פִּלְפֵּל
שלבי הכנה
- שוטפים היטב את העדשים, ומכניסים אותם לסיר יחד עם הקישוא וקוביות הבטטה
- מוסיפים מים לסיר עד לכיסוי ומבשלים עד לריכוך
- מסננים מהנוזלים ומועכים קלות את הבטטה, הקישוא והעדשים בעזרת מזלג לקבלת מחית גסה ומניחים בצד שהמחית תצטנן
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית אפייה
- מחממים מחבת, וכשהמחבת חמה מטגנים בה בשמן זית את הבצל עד הזהבה
- מוסיפים את הבצל למחית הבטטה
- מוסיפים למחית את שאר המצרכים ומערבבים היטב לקבלת מחית אחידה
- יוצקים לתבנית לביבות מהמחית בטטה
- אופים 15-20 דקות עד להזהבת הלביבות
- הופכים את הלביבות לצד השני ואופים 15 דקות נוספות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…