חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לביבות בטטה אפויות

חנוכה פחות שמן אם אופים בתנור במקום לטגן בשמן עמוק ||| מחליפים את תפוח האדמה המסורתי בבטטה, שעשירה יותר בברזל, ויטמין A וסיבים תזונתיים ||| מוסיפים ללביבות מעט קמח שקדים שתורמים לתחושת שובע ממושכת ||| לביבה אהובה שהיא גם מאכל בריא בהרבה וטעים לא פחות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לביבות כל השנה (צילום דני בר)

מצרכים

שלבי הכנה

  1. שוטפים היטב את העדשים, ומכניסים אותם לסיר יחד עם הקישוא וקוביות הבטטה
  2. מוסיפים מים לסיר עד לכיסוי ומבשלים עד לריכוך
  3. מסננים מהנוזלים ומועכים קלות את הבטטה, הקישוא והעדשים בעזרת מזלג לקבלת מחית גסה ומניחים בצד שהמחית תצטנן
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית אפייה
  5. מחממים מחבת, וכשהמחבת חמה מטגנים בה בשמן זית את הבצל עד הזהבה
  6. מוסיפים את הבצל למחית הבטטה
  7. מוסיפים למחית את שאר המצרכים ומערבבים היטב לקבלת מחית אחידה
  8. יוצקים לתבנית לביבות מהמחית בטטה
  9. אופים 15-20 דקות עד להזהבת הלביבות
  10. הופכים את הלביבות לצד השני ואופים 15 דקות נוספות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *