חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שני מרקים כתומים מנחמים לסתיו

מרק כתום של תפוח אדמה ובטטה בתיבול מזרח תיכוני ||| מרק גזר עם תיבול בינלאומי והודי ||| מרק עם כורכום או מרק עם ג'ינג'ר יחממו את ימי הסגריר ||| שני מרקים פחות שגרתיים אבל הטעם המעורר והמחמם ישכנעו אותכם.ן ששווה את המאמץ ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

מרק בטטה וגזר (צילום דני בר)

מתכון: מרק כתום עם גזר ותפוח אדמה

מצרכים (6-8 מנות)

להגשה

אופן הכנה

  1. חותכים את כל הירקות בחיתוך גס
  2. בסיר עמוק, מטגנים את הבצל עד להזהבה
  3. מוסיפים את הגזר, תפוח האדמה, פטרוזיליה והתבלינים ומקפיצים עד לחריכה
  4. מוסיפים את המים ומבשלים כ- 30 דקות על להבה בינונית
  5. במעבד מזון טוחנים את המרק
  6. לשדרוג: קולפים את הבטטה ופורסים אותה בקולפן לחתיכות דקות
  7. מסדרים את פרוסות הבטטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  8. בוזקים מעל פרוסות הבטטה שמן זית
  9. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  10. אופים בתנור 5-7 דקות עד לקבלת מרקם קריספי

הגשה

  1. מוזגים מרק לקערות ובוזקים מעט שמן זית מעל המרק
  2. מניחים בכל קערת מרק 3-4 פרוסות בטטה קריספיות

מתכון: מרק גזר לבן

מצרכים (4 מנות)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. שמים בצד 2 גזר להמשך ההכנה
  3. מקלפים את הבצל וחותכים לחתיכות גסות יחד עם שאר הגזר שאינו קלוף
  4. מקלפים וקוצצים דק את השום וג’ינג’ר
  5. מטגנים בסיר גבוה על להבה בינונית את חתיכות הבצל וגזר עם כף שמן זית, במשך 20 דקות תוך שמערבבים עד הזהבה
  6. מוסיפים את השום וג’ינג’ר ומפזרים מעל את זרעי הכמון, גאראם מסאלה והעדשים ומטגנים 5 דקות נוספות
  7. שוברים פנימה בגסות את חתיכות הפפדאם הלא אפוי ואת ציר הירקות וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 20 דקות. טיפ: מוסיפים מעט מים במידת הצורך
  8. בינתיים מקלפים רצועות דקות מהגזר שהשארנו בצד. מקלפים עד שמגיעים לליבה הקשה ועצית
  9. מבשלים את רצועות הגדר במים רותחים כ- 30 שניות
  10. מסננים את רצועות הגזר ומייבשים אותם אחרי שמתבלים אותם במלח
  11. מעבירים לתבנית אפיה משומנת (שכבה אחת בכל תבנית)
  12. אופים 15דקות
  13. מתבלים את המרק לפי הטעם
  14. מוסיפים את היוגורט ומעבירים לקערות הגשה
  15. מעל כל קערה מפזרים עלי כוסברה ומקשטים ברצועות הגזר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *