מרק כתום של תפוח אדמה ובטטה בתיבול מזרח תיכוני ||| מרק גזר עם תיבול בינלאומי והודי ||| מרק עם כורכום או מרק עם ג'ינג'ר יחממו את ימי הסגריר ||| שני מרקים פחות שגרתיים אבל הטעם המעורר והמחמם ישכנעו אותכם.ן ששווה את המאמץ ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: מרק כתום עם גזר ותפוח אדמה
מצרכים (6-8 מנות)
- 1 בצל גדול
- 4גזר גדול
- 3 תפוח אדמה בינוני
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 2 כפות שמן זית
- קורט מלח
- מעט פלפל שחור
- מעט כורכום
- 5 ליטר מים
להגשה
אופן הכנה
- חותכים את כל הירקות בחיתוך גס
- בסיר עמוק, מטגנים את הבצל עד להזהבה
- מוסיפים את הגזר, תפוח האדמה, פטרוזיליה והתבלינים ומקפיצים עד לחריכה
- מוסיפים את המים ומבשלים כ- 30 דקות על להבה בינונית
- במעבד מזון טוחנים את המרק
- לשדרוג: קולפים את הבטטה ופורסים אותה בקולפן לחתיכות דקות
- מסדרים את פרוסות הבטטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- בוזקים מעל פרוסות הבטטה שמן זית
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים בתנור 5-7 דקות עד לקבלת מרקם קריספי
הגשה
- מוזגים מרק לקערות ובוזקים מעט שמן זית מעל המרק
- מניחים בכל קערת מרק 3-4 פרוסות בטטה קריספיות
מתכון: מרק גזר לבן
מצרכים (4 מנות)
- 800 גרם גזר לבן
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- 5 ס"מ זנגוויל (ג'ינג'ר)
- שמן זית
- 1 כפית גרגירי כמון
- 1 כפית גאראם מאסאלה
- 200 גרם עדשים כתומות
- 4 חתיכות של לחם פפדאם הודי לא אפוי
- 5 ליטר ציר ירקות
- 4 כפות יוגורט
- 4 גבעולי כוסברה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- שמים בצד 2 גזר להמשך ההכנה
- מקלפים את הבצל וחותכים לחתיכות גסות יחד עם שאר הגזר שאינו קלוף
- מקלפים וקוצצים דק את השום וג’ינג’ר
- מטגנים בסיר גבוה על להבה בינונית את חתיכות הבצל וגזר עם כף שמן זית, במשך 20 דקות תוך שמערבבים עד הזהבה
- מוסיפים את השום וג’ינג’ר ומפזרים מעל את זרעי הכמון, גאראם מסאלה והעדשים ומטגנים 5 דקות נוספות
- שוברים פנימה בגסות את חתיכות הפפדאם הלא אפוי ואת ציר הירקות וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 20 דקות. טיפ: מוסיפים מעט מים במידת הצורך
- בינתיים מקלפים רצועות דקות מהגזר שהשארנו בצד. מקלפים עד שמגיעים לליבה הקשה ועצית
- מבשלים את רצועות הגדר במים רותחים כ- 30 שניות
- מסננים את רצועות הגזר ומייבשים אותם אחרי שמתבלים אותם במלח
- מעבירים לתבנית אפיה משומנת (שכבה אחת בכל תבנית)
- אופים 15דקות
- מתבלים את המרק לפי הטעם
- מוסיפים את היוגורט ומעבירים לקערות הגשה
- מעל כל קערה מפזרים עלי כוסברה ומקשטים ברצועות הגזר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון