אחת המנות החביבות בשבועות ובכלל היא בלינצ'ס ||| בעבר כבר סיפרנו על כל סוגי הבלינצ'ס במטבחים השונים ||| סיפרנו גם על חביתיות בגרסאות קצת מפתיעות ||| הפעם לחג השבועות וסיום עונת תות השדה, בלינצ'ס תות שדה עם גבינה קצת אחרת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
למלית
- 250 גרם גבינת קוטג' 5%
- 2 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות קורנפלור (קמח תירס)
- 1 כף תמצית וניל
- 1 ביצה L
- מעט גרידת קליפת תפוז
לבלילה
להגשה
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר
- בקערה נפרדת מערבבים את כל מצרכי הבלילה, עד לקבלת מרקם חלק וללא גושים
- מחממים היטב מחבת עם מעט שמן
- יוצקים מהבלילה ומזיזים את המחבת עד שהבלילה מרוחה בשכבה אחידה על פני המחבת החם
- מטגנים עד לקבלת צבע מעט זהוב, והופכים ומטגנים דקה נוספת
- ממשיכים עם שאר הבלילה עד לסיומה כאשר עורמים את הבלינצ'ס החם בערמה אחידה
- לוקחים יריעת בצק בלינצ'ס ומורחים כף אחת מהמלית שהכנו מראש
- מגלגלים לצינורות בצק אחידים ויפים
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומסדרים את הבלינצ'סים בתבנית אפייה, אחד ליד השני
- אופים כ- 20 דקות לקבלת מראה מעט זהוב ומרקם קריספי
הגשה
שמים מעל ריבת תות לפי הטעם. מפזרים אבקת סוכר ומניחים לצד הבלינצ'ס תותים טריים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite