חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת שוקולד צ'יק צ'ק Chick-Chack chocolate cake

עוגה קלה להכנה וקלילה להגשה שיש המכנים אותה גם Schokoladengericht ||| עוגה מהירה להכנה לכל חג או אירוע ||| ניתן להגיש אותה עם מגוון תוספות וציפוי כגון קצפת, גלידה או תות שדה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת שוקולד Chocolate Cake (צילום DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים (4 מנות)

לשימון התבנית

אופן הכנה

  1. בסיר מחממים ומערבבים את הקמח עם השמן (או חמאה מומסת) על להבה קטנה
  2. מוסיפים את החלב ומערבבים הכל לקבלת בצק חלק שלא נדבק לדופן הקערה
  3. מסירים מהכיריים ונותנים להצטנן מעט
  4. מוסיפים תוך כדי ערבוב חלבון ביצה לתוך התערובת
  5. ממשיכים כך אחד אחד עם עוד 4 חלמוני ביצים
  6. מוסיפים תוך ערבוב את המלח, רום ושוקולד קצוץ דק
  7. מכסים את המסה ונותנים לה להתקרר מעט
  8. משמנים תבנית בחמאה ומפזרים על התבנית עם מעט סוכר
  9. מקציפים את שאר חלבוני הביצים והסוכר לקבלת קצף תפוח ויציב
  10. מערבבים 1/3 מהקציפה לתוך תערובת השוקולד
  11. מקפלים בזהירות את הקציפה שנותרה לתוך התערובת
  12. מערבבים את התערובת לקבלת מסה אחידה
  13. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  14. ממלאים את התערובת בתבנית
  15. אופים כ- 25 דקות עד יציבות ושיפוד שננעץ במרכז התבנית יוצא נקי

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

*- טיפ חשוב לכל המתכונים: לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות תכולת שומן – כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד). נסו…ולא תצטערו.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *