עוגה קלה להכנה וקלילה להגשה שיש המכנים אותה גם Schokoladengericht ||| עוגה מהירה להכנה לכל חג או אירוע ||| ניתן להגיש אותה עם מגוון תוספות וציפוי כגון קצפת, גלידה או תות שדה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 60 גרם חמאה או 40 גרם שמן זית עדין*
- 600 גרם קמח (או קמח ערמונים ללא גלוטן)
- 375 מ"ל חלב (אפשר גם חלב קוקוס)
- 7 חלבוני ביצים
- 4 חלמוני ביצים
- 5 גרם מלח
- 20 מ"ל רום
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
- 100 גרם סוכר
לשימון התבנית
- חמאה
- מעט סוכר
אופן הכנה
- בסיר מחממים ומערבבים את הקמח עם השמן (או חמאה מומסת) על להבה קטנה
- מוסיפים את החלב ומערבבים הכל לקבלת בצק חלק שלא נדבק לדופן הקערה
- מסירים מהכיריים ונותנים להצטנן מעט
- מוסיפים תוך כדי ערבוב חלבון ביצה לתוך התערובת
- ממשיכים כך אחד אחד עם עוד 4 חלמוני ביצים
- מוסיפים תוך ערבוב את המלח, רום ושוקולד קצוץ דק
- מכסים את המסה ונותנים לה להתקרר מעט
- משמנים תבנית בחמאה ומפזרים על התבנית עם מעט סוכר
- מקציפים את שאר חלבוני הביצים והסוכר לקבלת קצף תפוח ויציב
- מערבבים 1/3 מהקציפה לתוך תערובת השוקולד
- מקפלים בזהירות את הקציפה שנותרה לתוך התערובת
- מערבבים את התערובת לקבלת מסה אחידה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- ממלאים את התערובת בתבנית
- אופים כ- 25 דקות עד יציבות ושיפוד שננעץ במרכז התבנית יוצא נקי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
*- טיפ חשוב לכל המתכונים: לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות תכולת שומן – כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד). נסו…ולא תצטערו.