לאחר הדיון הציבורי על מחירים שערורייתיים של אוזני המן, אנחנו מציעים פתרון כלכלי ||| מתכונים רבים של אוזני המן במחיר של שקל ליחידה, שווה לכל נפש ||| מה סיפורם של אוזני המן וגם מתכונים של עשרה סוגי אוזני המן מתפוצות ישראל ||| אוזן המן בשקל טעימה יותר ומתוקה יותר מכל אלטרנטיבה בחמישה שקלים ואף יותר ||| כל הפרטים ומתכון בהמשך…
אזני המן במחיר לא שפוי?
לאחרונה התעורר שיח ציבורי על מחירי אזני המן שלא מתביישים לגבות 150 שקלים לק"ג שזה אומר לפי 30 יחידות לק"ג…. 5 שקלים לכל אוזן המן. אחד השפים העלה גם נתונים מעניינים על עלויות הכנת אוזני המן מסחריים. הכנת אוזני המן ביתיות יהיו תמיד הכי טעימות והכי טריות והכי זולות כי אנחנו הרי לא משלמים שכירות, שכר עבודה, ארנונה ועוד על הקונדיטוריה או בית המאפה. בנוסף הכנת אוזני המן יחד עם הילדים.ות או הנכדים.ות הופכים את העניין רווחי הרבה יותר.
מתכונים רבים פרסמנו כאן החל מתכונים מספר המתכונים של אביבה בר… או מתכון של שף אליחנן מלכיאור… וגם 10 אוזני המן מהתפוצות… ולא פחות חשוב: מה מקור מאכל פורים ועוד. הפעם מתכון קלסי קל וזול להכנה.
מצרכים (30 אוזני המן)
- 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 350 גרם קמח
- 100 גרם סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 חלמוני ביצים
- 60 מ"ל ברנדי
- 1/2 לימון – גרידת הקליפה בלבד
למלית
לקישוט
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מעבדים חמאה, קמח, סוכר ותמצית וניל לתערובת במרקם פירורי
- מוסיפים את חלמוני הביצים וברנדי ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. הערה: מומלץ לעבד כמה שפחות
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים 1-2 שעות במקרר
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעלה בעובי 3 מ”מ
- קורצים בבצק עיגולים לגודל אוזן המן שרוצים
- מחממים סיר עם כל מצרכי המלית, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד למשך כ- 4 דקות
- מצננים את המלית
- מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול בצק
- צובטים את השוליים לקבלת צורת אוזן המן
- מעבירים את אוזני ההמן לתבנית מרופדת בנייר אפייה
- אופים בתנור 15-20 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה
- מצננים ומפזרים אבקת סוכר
- מגישים בטמפרטורת חדר או שומרים בכלי אטום
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון