מאפה גבינה וירק מהאי היווני כרתים ||| בחאניה Chania שבמערב כרתים, מוצאים קליטסוניה מלוחה, ממולאת בגבינה מקומית, או עשבי תיבול שונים או קליטסוניה מתוקה עם דבש ||| באזור לסיטהי Lasithi שבמזרח כרתים, הקליטסוניה מתוקים וממולאים בגבינה, קינמון וגרידת לימון ||| ניתן לאפות או לטגן קליטסוניה, תלוי אם הם עשויים מבצק רגיל או דפי פילו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (20-30 יחידות)
לבצק
- 1 ק"ג קמח
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן
- מים (מספיק כדי שהבצק לא יידבק לידיים בעת לישה)
- 1/2 כוס ערק או Tsikoudia
למלית
לציפוי
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד
- מתפיחים את הבצק בקערה במשך שעה-שעתיים
- הכנת המלית: שוטפים ומנקים את העלים
- קוצצים את העלים לחתיכות קטנות
- בסיר נקי וריק, מטגנים את העלים הקצוצים כ- 5 דקות (העלים יגירו נוזלים)
- סוחטים את העלים מכל הנוזלים ע"י לחיצה בידיים ומעבירים את העלים לקערה
- מוסיפים את הבצל, מלח, פלפל, נענע, שמן ומערבבים אותם יחד
- הכנת המאפה: בעזרת מערוך מרדדים עלה בצק בעובי ½ ס"מ
- קורצים עיגולי בצק בגודל של קערית מרק וממלאים כל עיגול בצק בכף מלית
- מקפלים וסוגרים היטב את הבצק לקבלת חצי עיגול תפוח ומלא
- טיגון: אפשרות אחת היא לטגן את הכיסונים משני הצדדים עד הזהבה
- אפיה: מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מסדרים הכיסונים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומברישים ביצה טרופה על פני הכיסונים
- מפזרים שומשום בנדיבות
- אופים במשך 30-40 דקות עד הזהבה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη
2 Responses
אמנם כתוב להתפיח אבל הכוונה לתת לבצק לנוח ומעט לתפוח מהשמרים הטבעיים שקיימים באוויר. כאמור, זה לא בצק שמרים ולכן לא מוסיפים שמרים.
למה צריך להתפיח את הבצק ,אם במתכון לא צויין שיש שמרים? לא מדויק המתכון