חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פטודה Patouda

עוגיות אופייניות למטבח של כרתים, יוון ||| מאפה מתוק קלאסי שמשלב בצק עם מילוי מתוק על בסיס אגוזים ||| המילוי מורכב בעיקר מאגוזים ו/או שקדים או אגוזי מלך, תמרים, שומשום, ותבלינים כמו קינמון ומוסקט ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פטודה של כרתים, יוון (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לבצק

למלית

להגשה

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את מצרכי הבצק עד קבלת בצק אחיד וחלק
  2. הכנת המלית: בקערה מערבבים את המים, סוכר ודבש לקבלת סירופ אחיד
  3. מוסיפים לסירופ את שאר מצרכי המילוי ומערבבים לקבלת תערובת אחידה ורכה
  4. הכנת הכיסונים: לוקחים חתיכת בצק קטנה (בגודל משמש), ויוצרים ממנה עיגול קעור
  5. ממלאים את עיגול הבצק בכפית של מלית וסוגרים את הבצק
  6. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  7. מסדרים הכיסונים בתבנית אפיה
  8. אופים את הכיסונים 30-40 דקות, עד שהם משחימים
  9. מוציאים את הפטודה ומצננים
  10. מפזרים אבקת סוכר מעל, ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη

עלו החודש

נושאים פופולריים

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *