עוגיות אופייניות למטבח של כרתים, יוון ||| מאפה מתוק קלאסי שמשלב בצק עם מילוי מתוק על בסיס אגוזים ||| המילוי מורכב בעיקר מאגוזים ו/או שקדים או אגוזי מלך, תמרים, שומשום, ותבלינים כמו קינמון ומוסקט ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 1 ק"ג קמח
- 3 כוסות שמן זית
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס חלב
- 1/2 כוס ערק
- 2 כפיות סודה לשתייה
- 2 ביצים XL
- 1/3 כוס תה כהה
למלית
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית אגוז מוסקט
- 1 ק"ג אגוזים ו/או שקדים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס דבש
- 2 כוסות טחינה גולמית
להגשה
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את מצרכי הבצק עד קבלת בצק אחיד וחלק
- הכנת המלית: בקערה מערבבים את המים, סוכר ודבש לקבלת סירופ אחיד
- מוסיפים לסירופ את שאר מצרכי המילוי ומערבבים לקבלת תערובת אחידה ורכה
- הכנת הכיסונים: לוקחים חתיכת בצק קטנה (בגודל משמש), ויוצרים ממנה עיגול קעור
- ממלאים את עיגול הבצק בכפית של מלית וסוגרים את הבצק
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מסדרים הכיסונים בתבנית אפיה
- אופים את הכיסונים 30-40 דקות, עד שהם משחימים
- מוציאים את הפטודה ומצננים
- מפזרים אבקת סוכר מעל, ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη
2 Responses
תודה על ההערה. טעות בעריכה. ט.ל.ח. 🙂
איפה הקמח ????