חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת סילאן

עוגה שמקורה בעוגות קפה אירופאיות לחות ומתוקות ||| במקום קפה הפעם יש סילאן שעושה את העבודה יותר טוב ויותר מתאים למזרח התיכון ||| עוגה מתוקה ולא מדבש, עשירה בכל טוב של אזורנו ||| תבחרו את התבנית שאוהבים ואת הרוטב שאוהבים ויש לכם עוגה מדהימה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת סילאן או קפה (צילום דני בר)

מצרכים 2) תבניות אינגליש קייק או תבנית קוטר 24 ס”מ)

לרוטב

לקישוט

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת מקצפת בהירה ויציבה
  2. בקערה משלבים את הקמח ואבקת האפיה
  3. מוסיפים לקערת הקמח את השמנת מתוקה וקמח לסירוגין תוך כדי ערבוב
    איטי לקבלת בלילה אחידה
  4. בקערה נפרדת מערבבים את הסילאן וטחינה
  5. מוסיפים לבצק את בלילת הסילטן ומערבבים לאיחוד
  6. בסוף התהליך מוסיפים את שברי הפיסטוקים ומערבבים לקבלת מסה אחידה
  7. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  8. יוצקים לתבנית שבחרנו ואופים כ- 50 דקות עד להזהבה קלה, וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים
  9. הכנת הרוטב: בסיר קטן מרתיחים את מצרכי הרוטב
  10. יוצקים את הרוטב החם על העוגה שכבר צוננת מעט
  11. מקשטים בשברי פיסטוקים קלופים ומעט שערות חלבה
  12. שדרוג: ניתן להוסיף עוד 100 גרם קוביות חלבה קטנות, שאותן מפזרים לצד שברי הפיסטוק

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *