עוגה שמקורה בעוגות קפה אירופאיות לחות ומתוקות ||| במקום קפה הפעם יש סילאן שעושה את העבודה יותר טוב ויותר מתאים למזרח התיכון ||| עוגה מתוקה ולא מדבש, עשירה בכל טוב של אזורנו ||| תבחרו את התבנית שאוהבים ואת הרוטב שאוהבים ויש לכם עוגה מדהימה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים 2) תבניות אינגליש קייק או תבנית קוטר 24 ס”מ)
- 4 ביצים XL
- 2 כוסות סוכר
- 3 כוסות קמח
- 10 גרם אבקת אפיה
- 2 מכלי שמנת מתוקה (400 מ"ל)
- 200 גרם סילאן
- 150 גרם טחינה גולמית
- ½ כוס פיסטוקים גרוסים גס
לרוטב
- ½ כוס מים
- ½ כוס סילאן
לקישוט
- שערות חלבה
- פיסטוקים קלופים
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת מקצפת בהירה ויציבה
- בקערה משלבים את הקמח ואבקת האפיה
- מוסיפים לקערת הקמח את השמנת מתוקה וקמח לסירוגין תוך כדי ערבוב
איטי לקבלת בלילה אחידה - בקערה נפרדת מערבבים את הסילאן וטחינה
- מוסיפים לבצק את בלילת הסילטן ומערבבים לאיחוד
- בסוף התהליך מוסיפים את שברי הפיסטוקים ומערבבים לקבלת מסה אחידה
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- יוצקים לתבנית שבחרנו ואופים כ- 50 דקות עד להזהבה קלה, וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים
- הכנת הרוטב: בסיר קטן מרתיחים את מצרכי הרוטב
- יוצקים את הרוטב החם על העוגה שכבר צוננת מעט
- מקשטים בשברי פיסטוקים קלופים ומעט שערות חלבה
- שדרוג: ניתן להוסיף עוד 100 גרם קוביות חלבה קטנות, שאותן מפזרים לצד שברי הפיסטוק
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון