מתכון: מרק סלמון פיני – לוהיקיטו Lohikeitto

מרק מסורתי של ארצות סקנדינביה בכלל ופינלנד בפרט ||| מלבד היותו מרק מחמם ומשביע, לוהיקיטו הוא גם קרמי, מזין וקל להכנה ||| אם רוצים שהמרק יהיה סופר קרמי, אפשר להוסיף קצת חמאה נוספת בסוף ואם רוצים שהמרק יהיה פחות קרמי ויותר בריא, אפשר להחליף את החמאה ב- ⅔ מהכמות בשמן זית ||| המתכון הפיני המסורתי עשוי מציר דגים תוצרת בית העשוי מראשי סלמון ועצמות אבל אנחנו נחסוך לכם את המצרך הקשוח משהוא לחיך הישראלי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק סלמון פיני (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (4 מנות)

להגשה

שלבי הכנה

  1. בסיר גדול בעל תחתית עבה המיסו את החמאה וטגנו את הכרישה במשך 7-8 דקות על להבה בינונית עד שהיא מתרככת
  2. הוסיפו את הגזר ותפוחי אדמה לסיר, לאחר מכן כסו אותם בציר הדגים
  3. המשיכו לבשל במשך 10 דקות עד שתפוחי האדמה כמעט רכים
  4. הוסיפו את נתחי הסלמון ושמנת מתוקה לסיר ובשלו על להבה נמוכה במשך 3-4 דקות, עד שהסלמון מבושל לחלוטין
  5. הוסיפו את השמיר ובשלו על להבה נמוכה עוד דקה
  6. תבלו לפי הטעם והגישו עם שמיר נוסף מעל וקצת מיץ לימון אם תרצו.

הגשה

מומלץ להגיש לצד טוסט או לחם שאוהבים

אחסון

לוהיקייטו יישמר היטב במקרר עד 3 ימים בכלי אטום, וניתן לחמם אותו שוב במיקרוגל או על הכיריים. לא מומלץ להקפיא את המרק הזה.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Ruokahaluinen

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *