מרק מסורתי של ארצות סקנדינביה בכלל ופינלנד בפרט ||| מלבד היותו מרק מחמם ומשביע, לוהיקיטו הוא גם קרמי, מזין וקל להכנה ||| אם רוצים שהמרק יהיה סופר קרמי, אפשר להוסיף קצת חמאה נוספת בסוף ואם רוצים שהמרק יהיה פחות קרמי ויותר בריא, אפשר להחליף את החמאה ב- ⅔ מהכמות בשמן זית ||| המתכון הפיני המסורתי עשוי מציר דגים תוצרת בית העשוי מראשי סלמון ועצמות אבל אנחנו נחסוך לכם את המצרך הקשוח משהוא לחיך הישראלי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (4 מנות)
- 30 גרם חמאה (ללא מלח)
- 1 כְּרֵישָׁה (פּראסה) גדולה, קצוצה דק (רק החלק הלבן)
- 1 גזר בינוני, קצוץ
- 5 תפוחי-אדמה בינוניים (כ-400 גרם), קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1.25 ליטר ציר דגים
- 450 גרם פילה דג סלמון, ללא עור וחתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
- 150 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 צרור שמיר, קצוץ גס
- מלח
- פִּלְפֵּל לפי הטעם
להגשה
- מיץ לימון
- שמיר קצוץ
שלבי הכנה
- בסיר גדול בעל תחתית עבה המיסו את החמאה וטגנו את הכרישה במשך 7-8 דקות על להבה בינונית עד שהיא מתרככת
- הוסיפו את הגזר ותפוחי אדמה לסיר, לאחר מכן כסו אותם בציר הדגים
- המשיכו לבשל במשך 10 דקות עד שתפוחי האדמה כמעט רכים
- הוסיפו את נתחי הסלמון ושמנת מתוקה לסיר ובשלו על להבה נמוכה במשך 3-4 דקות, עד שהסלמון מבושל לחלוטין
- הוסיפו את השמיר ובשלו על להבה נמוכה עוד דקה
- תבלו לפי הטעם והגישו עם שמיר נוסף מעל וקצת מיץ לימון אם תרצו.
הגשה
מומלץ להגיש לצד טוסט או לחם שאוהבים
אחסון
לוהיקייטו יישמר היטב במקרר עד 3 ימים בכלי אטום, וניתן לחמם אותו שוב במיקרוגל או על הכיריים. לא מומלץ להקפיא את המרק הזה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Ruokahaluinen
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…