בראוניז דחוסים, עשירים ושוקולדיים במיוחד בזכות שכבה עבה של גנאש שוקולד ||| חטיף שוקולדי נוסטלגי במיוחד שמוכר להרבה אמריקאים מהילדות, ונמכרת בעיקר מאריזות של חברת Little Debbie שמייצרת אותם מאז שנות ה־90 של המאה ה-20 ||| השם Cosmic מתייחס לקישוטים הצבעוניים שמפוזרים עליהם כמו כוכבים על רקע גלקטי ||| זה חטיף שאמור לפנות לילדים – עם עיצוב עליז, צבעוני ותחושת מתיקות מוגזמת וכיפית ||| מומלץ להיזהר לא לערבב יתר על המידה את הבלילה – כדאי לערבב רק עד שכל המרכיבים מתאחדים ||| ערבוב יתר עלול לגרום לבראוניז העמומים האלה להפוך קשים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 20X20 – 16 בראוניז)
לבראוניז
- ¼ כוס שמן צמחי, עוד לשימון התבנית
- 3/4 כוס קמח רב תכליתי, עוד לתבנית
- 7 כפות חמאה לא מלוחה, מומסת
- 1 כוס סוכר
- ⅓ כוס סוכר חום בהיר
- 2 ביצים L + 1 חלמון ביצה
- 1 כף סירופ תירס (או דבש או סירופ מייפל)
- 1 כפית תמצית וניל
- ¾ כוס אבקת קקאו לא ממותקת
- ½ כפית מלח
לגנאש
- 6 כפות שמנת מתוקה
- ½ כף סירופ תירס (או דבש או סירופ מייפל)
- ½ כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- ½ כוס שבבי שוקולד מריר קצוץ דק
- ½ כוס סוכריות מצופות בשלל צבעים
הערה: אם אתם משתמשים בשוקולד חלב במקום בשוקולד מריר, הפחיתו את השמנת המתוקה ל-2 כפות
שלבי הכנה
- הכנת הבראוניז: הניחו רשת במרכז התנור וחממו את התנור ל-175 מעלות
- קחו תבנית אפייה 20X20 ומשחו את תחתית ודפנות התבנית בשמן
- פזרו מעט קמח בעזרת כף, על פני התבנית המשומנת. הטו את התבנית והקישו עליה עד שתחתית ודפנות התבנית יהיו מצופות בשכבה דקה של קמח. נערו את התבנית כך ששאריות הקמח ושמן יוסרו מהתבנית
- בקערה מיקסר טרפו את החמאה המומסת, שמן צמחי וסוכרים עד לקבלת תערובת אחידה
- הוסיפו את הביצים השלמות, חלמון ביצה, וניל וסירופ תירס וערבבו כ-5 דקות עד להמסת גרגירי הסוכר וקבלת תערובת קרמית אחידה
- בקערה קטנה ערבבו את אבקת הקקאו, קמח ומלח לאחידות
- ערבבו את תערובת הקמח עם החומרים הרטובים, עד לקבלת תערובת אחידה
- העבירו את בלילת הבראוניז לתבנית האפייה המוכנה ובעזרת מרית ישרו את הבצק לשכבה אחידה
- אפו את הבראוניז 20-25 דקות, עד שהחלק העליון מבריק, הבראוניז מתייצבים וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי ברובו (כמה פירורים או חתיכות בלילה זה בסדר)
- הניחו לבראוניז להתקרר בתבנית במשך 15 דקות
- הניחו רשת מעל תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
- העבירו מרית או סכין חמאה מסביב לתבנית כדי לשחרר את הבראוניז מדפנות התבנית
- הפכו את תבנית הבראוניז על הרשת המוכנה ותניחו למאפה הבראוניז להתקרר לחלוטין, כ-45 דקות
- הכנת הגנאש והקישוט: בקערת זכוכית בינונית חממו את השמנת במיקרוגל במשך 30 שניות
- הוסיפו את סירופ התירס, וניל ומלח וערבבו לאיחוד
- ערבבו פנימה את שבבי השוקולד והניחו למשך דקה ואחר כך ערבבו שוב לאיחוד
- חממו את הבלילה במיקרוגל 15-20 שניות כל פעם עד שהשוקולד נמס לחלוטין, חלק ומבריק, תוך ערבוב בין כל סבב חימום. הערה: אין לבשל יתר על המידה
- יוצקים את גנאש השוקולד על הבראוניז שמעל הרשת
- בעזרת מרית או סכין חמאה מורחים את הגנאש בשכבה אחידה, כך שיכסה את כל החלק העליון של הבראוניז
- מפזרים על הבראוניז המצופה גנאש, סוכריות מצופות בשלל צבעי הקשת. מכסים ומכניסים למקרר עד שהגנאש מתייצב
הגשה
- פורסים ל-16 בראוניז ונהנים
- אפשר לאחסן בכלי אטום במקרר עד 7 ימים, או בטמפרטורת החדר עד 3 ימים
- אפשר לשמור בהקפאה את הבראוניז האלה. עטפו כל בראוני בנפרד בניילון נצמד, ולאחר מכן הניחו בכלי אטום כדי למנוע צריבה מהקפאה. אפשר להקפיא לעד 6 חודשים.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…