חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס בקלי קלות

עוגיות שהן פינוק קלאסי, מהיר ופשוט להכנה, מאופיינות במרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים, והן מלאות בשוקולד צ'יפס נמס שנשאר קרמי ומתוק גם אחרי האפייה ||| העוגיות מוכנות בתוך כחצי שעה מרגע תחילת ההכנה עד האפייה ||| בצק קל לערבוב, אינו דורש זמן מנוחה, והאפייה עצמה קצרה, מה שמאפשר להנות מהן במהירות יחסית ||| השוקולד צ'יפס מתפזר ברחבי הבצק ונמס באפייה, מה שיוצר "כיסים" של שוקולד נמס ||| יש מי שאוהבים להוסיף תוספות כמו אגוזים, שקדים או חתיכות שוקולד גדולות כדי לגוון את המרקם והטעמים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות שוקולד-צ'יפס (צילום Pixabay)

מצרכים (10 עוגיות גדולות או 20 קטנות)

שדרוג

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  2. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה, מערבבים את החמאה, סוכר חום, סוכר, מלח ותמצית וניל במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת במרקם קרמי רך
  3. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהביצה נטמעת
  4. מוסיפים את הסודה לשתייה, אבקת אפייה וקמח ומערבלים מעט. מפסיקים את הערבול קצת לפני שהבצק נעשה אחיד
  5. מוסיפים 150 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ ומערבבים עד לפיזור השוקולד בבצק
  6. קורצים 12-10 עיגולים מהבצק (או יותר אם החלטתם להכין עוגיות קטנות יותר) ומניחים במרווחים על גבי התבנית המרופדת
  7. מקשטים את החלק העליון בשאריות השוקולד. אפשר לשדרג עם מעט מאד גרגרי מלח גס
  8. אופים 12-17 דקות (לעוגיות קטנות יספיקו 8-12 דקות אפייה), עד שהעוגיות תופחות ומזהיבות
  9. שדרוג: קחו שתי עוגיות, מלאו ביניהן כף גלידת וניל, והכניסו את סנדוויץ' השוקוציפס / גלידה לשעה למקפיא

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *