עוגיות שהן פינוק קלאסי, מהיר ופשוט להכנה, מאופיינות במרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים, והן מלאות בשוקולד צ'יפס נמס שנשאר קרמי ומתוק גם אחרי האפייה ||| העוגיות מוכנות בתוך כחצי שעה מרגע תחילת ההכנה עד האפייה ||| בצק קל לערבוב, אינו דורש זמן מנוחה, והאפייה עצמה קצרה, מה שמאפשר להנות מהן במהירות יחסית ||| השוקולד צ'יפס מתפזר ברחבי הבצק ונמס באפייה, מה שיוצר "כיסים" של שוקולד נמס ||| יש מי שאוהבים להוסיף תוספות כמו אגוזים, שקדים או חתיכות שוקולד גדולות כדי לגוון את המרקם והטעמים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 עוגיות גדולות או 20 קטנות)
- 100 גרם חמאה רכה
- 125גרם סוכר חום כהה
- 30 גרם סוכר
- ½ כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה L
- ¼ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית אבקת אפייה
- 210 גרם קמח
- 200 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
שדרוג
- מעט מלח גס
- גלידת וניל
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה, מערבבים את החמאה, סוכר חום, סוכר, מלח ותמצית וניל במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת במרקם קרמי רך
- מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהביצה נטמעת
- מוסיפים את הסודה לשתייה, אבקת אפייה וקמח ומערבלים מעט. מפסיקים את הערבול קצת לפני שהבצק נעשה אחיד
- מוסיפים 150 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ ומערבבים עד לפיזור השוקולד בבצק
- קורצים 12-10 עיגולים מהבצק (או יותר אם החלטתם להכין עוגיות קטנות יותר) ומניחים במרווחים על גבי התבנית המרופדת
- מקשטים את החלק העליון בשאריות השוקולד. אפשר לשדרג עם מעט מאד גרגרי מלח גס
- אופים 12-17 דקות (לעוגיות קטנות יספיקו 8-12 דקות אפייה), עד שהעוגיות תופחות ומזהיבות
- שדרוג: קחו שתי עוגיות, מלאו ביניהן כף גלידת וניל, והכניסו את סנדוויץ' השוקוציפס / גלידה לשעה למקפיא
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…