קינוח יווני מבצק פילו עם קרם רפרפת שמשמעות שמו היא משולש מפנורמה ||| Trigona Panoramatos היא קינוח ייחודי ומסורתי שמקורו בצפון יוון, במיוחד מהעיר סלוניקי שמפורסמת בעיקר בשכונת Panorama, ומכאן שמו של המאפה ||| הקינוח הוא וריאציה על הבקלווה Baklava ומשלב מרקמים פריכים של עלי פילו עם מילוי קרמי ועשיר ||| השם Trigona מתייחס לצורת הקינוח, שהיא משולשת ואת הבצק מכינים מעלי פילו, אותם ממלאים בקרם ומקפלים בצורה שמזכירה משולש ||| זהו קינוח שמציג שילוב מאוזן בין פריכות מתוקה של בצק הפילו לבין המילוי הקרמי והעשיר כאשר עלי הבצק הדקים סופגים מעט מהסירופ, אך שומרים על פריכותם, בעוד שהקרם מספק רכות ונימוחות ||| למרות שתוכלו להשיג טריגונה בכל קונדיטוריה ברחבי סלוניקי, המלצתנו היא הטריגונה של Elenidis בכתובת Venizelou 12, Panorama 552 36 ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 טריגונה)
לקרֶם
- 400 מ"ל חלב
- 2 חלמוני ביצים L
- 100 גרם סוכר
לוָנִיל
לסִירוֹפּ
- 300 מ"ל מים
- 300 גרם סוכר
לקונוס פילו
- 10 דפי בצק פילו
- 100 גרם חמאה
שדרוג
- שבבי פיסטוק חלבי או שקדים
שלבי הכנה
- הכנת הקרֶם: יוצקים את החלב לסיר קטן ומחממים עד לרתיחה. יש ליזהר שהחלב רותח שלא יגלוש
- שמים את חלמוני הביצים בקערה קטנה
- מערבבים פנימה את הסוכר ומקציפים לאיחוד
- מוסיפים לתערובת החלמונים את החלב החם בהדרגה, תוך שמערבבים היטב
- בסיר קטן ממיסים את החמאה על להבה נמוכה
- מוסיפים לחמאה את הקמח ומקציפים תוך כדי החימום
- ממשיכים על להבה נמוכה ומוסיפים מצקת מתערובת חלמון הביצה – חלב ומערבבים היטב
- מוסיפים את כל החלב בהדרגה לסיר וממשיכים לערבב ומבשלים עד שלשמנת אין טעם קמח
- מניחים את סיר הקרם בצד וכשהסיר צונן מכסים בניילון נצמד ושמים הסיר במקרר להתקרר לחלוטין
- הכנת הסִירוֹפּ: שמים את הסוכר והמים בסיר קטן
- מחממים ומערבבים עד שכל הסוכר נמס, ומניחים בצד להתקררות
- הכנת בסיס הקונוס פילו: מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- ממיסים את החמאה מעל אמבט מים – באן מארי (אמבט מרים)
- מפרידים דף בצק פילו, ומורחים עליו מעט חמאה מומסת
- מסמנים על דף הפילו בצורה אנכית 4 רצועות שוות ברוחבן
- מקפלים את החלק השמאלי ואח"כ את הימני לכיוון המרכז
- מורחים עוד קצת חמאה מומסת מלמעלה, ואז מקפלים אותם אחד כלפי השני, לקבלת רצועה אחת
- מורחים עוד חמאה מלמעלה, מקפלים פינה אחת לצורת משולש, מקצה לקצה. חוזרים על הפעולה עם שאר הפינות
- מברישים מעט חמאה מומסת על גבי קונוס הפילו
- מכניסים לתנור ואופים 30 דקות, או עד להזהבה
- הרכבת המנה: מוציאים את הבצקים האפויים מהתנור ופותחים צד אחד שלו כדי ליצור קונוס
- טובלים את קונוסי הבצק בסיר הסירופ למשך 10 שניות ומשאירים אותם על רשת לייבוש
- מכניסים את הקרם לשק זילוף עם פתח קצה בקוטר כ-2 ס"מ. הערה: אם הקרם קשה מדי, השאירו אותו בטמפרטורת החדר עד לריכוך
- מזליפים את הקרם לתוך קונוס הפילו
- מפזרים מעט שבבי שקדים או פיסטוק, ומתענגים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…