אחוה מציעה לרגל חנוכה מתכון מעודד ומלא במתיקות ||| מתכון קל הכנה, מתוק ומנחם, לסופגניות ריקוטה במילוי ממרח טחינה עם סילאן וממרח שוקולד ||| סופגניות ביס, מתפצחות בפה ובעלות טעם עשיר של טחינה מתוקה ומענגת, לחגיגת חנוכה משפחתית ומעודדת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (כ- 20 סופגניות ביס)
- 2 ביצים XL
- 1 חלמון ביצה
- 250 גרם גבינת ריקוטה 5%
- 1.25 כוס קמח
- 1/3 כוס סוכר
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 כף ליקר תפוזים
למילוי
לפיזור
אופן הכנה
מחממים
- בסיר בינוני מחממים שמן עמוק, עד שקיסם עץ שנטבל בשמן מקבל בועות קטנות סביבו
- מרפדים קערה שטוחה או תבנית אפייה עם נייר סופג לסופגניות המוכנות
- הכנת הבלילה: בזמן שהשמן מתחמם, בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את הביצים, חלמון, סוכר, מלח וגרידת לימון במשך מספר דקות לקבלת קציפה בהירה ותפוחה
- מוסיפים לקערת המערבל את גבינת הריקוטה ואת ליקר התפוזים ומערבלים קצרות במהירות בינונית עד להטמעה
- בקערה יבשה מערבבים את הקמח ואבקת אפייה
- מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה תוך כדי הקצפה במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד
- בעזרת כף קפיצית קטנה או בעזרת שתי כפיות רטובות מעבירים כדורי בצק לשמן הרותח ומטגנים משני הצדדים לקבלת גוון זהוב עמוק
- מעבירים את הסופגניות לקערה המרופדת בנייר סופג
- ממלאים שקית זילוף עם צנטר, בממרחים השונים (ממרח טחינה סילאן וממרח טחינה שוקולד)
- כשהסופגניות מתקררות מעט כך שאפשר לאחוז בהן בידיים, ממלאים את הסופגניות בממרחים השונים לפי הטעם והנדיבות שלכם
- טחינה עם סילאן ובממרח טחינה עם שוקולד, בעזרת שקית זילוף וצנטר
- זורים מעל מעט אבקת סוכר ואם רוצים גם נגיעות מממרחי הטחינה המתוקים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון וחג אורים שמח Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…