מרק דלעת מנחם ליום חורפי הוא תענוג שאסור לוותר עליו ||| פרסמנו בעבר מרק דלעת וקארי ובהמשך פרסמנו מתכון של מרק דלעת וצ'יפוטלה ||| הפעם מרק דלעת עם עוד ירקות כתומים ובריאים ותוספת של גרעינים לבנים, הם גרעיני הדלעת ||| כל הפרטים והמתכון המשודרג בהמשך…
מצרכים
- 500-750 גרם דלעת, קלוף וחתוך לקוביות
- 2 בטטה קלופות, חתוכות לקוביות
- 2 גזר קלוף, פרוס עבה
- 2 בצל, חצוי ופרוס
- 4 שיני שום פרוסות
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 אגוז מוסקט מגורד
- 1 כפית שטוחה פִּלְפֵּל אנגלי
- 1/2 כפית פִּלְפֵּל שחור
- 3-2 עלי דפנה
- 3-2 עלי כפיר ליים (מומלץ)
- 2 ליטר מים רותחים או ציר מרק ירקות
להגשה
- 100 גרם גרעיני דלעת
- מלח גס
- 1/2 כפית פִּלְפֵּל צ'ילי גרוס או פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה טחונה גס
- מלח
- מעט גבינת פרמז'ן מגורד
אופן הכנה
- בסיר 4-5 ליטר, מטגנים בשמן זית את הבצל עד שקיפות
- מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים 1-2 דקות נוספות
- מוסיפים את התבלינים ומטגנים יחד עוד כמה דקות
- מוסיפים את פרוסות הגזר וקוביות הבטטה ודלעת וממשיכים לטגן בשלבים
- מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה עדינה
- ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 30-40 דקות עד ריכוך עדין של הירקות
- מוציאים את עלי הכפיר והדפנה מהסיר
- מרסקים בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט את הירקות שבסיר עד קבלת מרק קרמי
- שומרים את חום המרק בסיר על להבה נמוכה
- במחבת עם מעט שמן זית, מעט מלח, פִּלְפֵּל צ'ילי גרוס (או פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה טחונה גס) קולים את גרעיני הדלעת
הגשה
מגישים בצלחות. זורים מעל את גרעיני דלעת הקלויים ומפזרים ופרמז'ן מגורד. ביום קר במיוחד, מומלץ לצרף לצד המרק, פרוסת לחם קלויה עם מעט שמן זית ושן שום מגורדת מעל.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…