חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק כתום עם גרעינים קלויים וצ'ילי

מרק דלעת מנחם ליום חורפי הוא תענוג שאסור לוותר עליו ||| פרסמנו בעבר מרק דלעת וקארי ובהמשך פרסמנו מתכון של מרק דלעת וצ'יפוטלה ||| הפעם מרק דלעת עם עוד ירקות כתומים ובריאים ותוספת של גרעינים לבנים, הם גרעיני הדלעת ||| כל הפרטים והמתכון המשודרג בהמשך…

מרק דלעת ותפוחי אדמה (צילום דני בר)

מצרכים

להגשה

אופן הכנה

  1. בסיר 4-5 ליטר, מטגנים בשמן זית את הבצל עד שקיפות
  2. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים 1-2 דקות נוספות
  3. מוסיפים את התבלינים ומטגנים יחד עוד כמה דקות
  4. מוסיפים את פרוסות הגזר וקוביות הבטטה ודלעת וממשיכים לטגן בשלבים
  5. מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה עדינה
  6. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 30-40 דקות עד ריכוך עדין של הירקות
  7. מוציאים את עלי הכפיר והדפנה מהסיר
  8. מרסקים בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט את הירקות שבסיר עד קבלת מרק קרמי
  9. שומרים את חום המרק בסיר על להבה נמוכה
  10. במחבת עם מעט שמן זית, מעט מלח, פִּלְפֵּל צ'ילי גרוס (או פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה טחונה גס) קולים את גרעיני הדלעת

הגשה

מגישים בצלחות. זורים מעל את גרעיני דלעת הקלויים ומפזרים ופרמז'ן מגורד. ביום קר במיוחד, מומלץ לצרף לצד המרק, פרוסת לחם קלויה עם מעט שמן זית ושן שום מגורדת מעל.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *