מנה בריאה ומרעננת המשלבת טעמים שונים ומרקמים מעניינים ||| הקייל, שהוא סוג של כרוב דמוי עלים, עשיר ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים ומציע טעם מעט מריר אך גם עמידות במגוון הכנות ||| ענבי המוסקט, לעומת זאת, הם ענבים מתוקים ועסיסיים, שמוסיפים לסלט מתיקות ורעננות ||| ניתן לשדרג את הסלט עם תוספות כמו אגוזים קצוצים ולקבל סלט קליל, שיהיה מצוין כמנה ראשונה או כתוספת לארוחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (6 מנות)
לסלט
- 8 עלי קייל חתוכים לרצועות דקות
- 2 כוסות ענבי מוסקט (או כל ענב לבן מתוק אחר)
- 1 כוס נבטי חמנייה
- 4 גבעולי בצל ירוק פרוסים לפרוסות דקות
- ½ כוס מִשְׁמֵשׁ מיובש חתוכים לפרוסות
- ½ כוס גרעיני דלעת קלויים
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות דבש
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כפית חרדל
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- קורט פִּלְפֵּל צ'ילי גרוס
להגשה (אופציה)
- 250 גרם גבינת ריקוטה
שלבי הכנה
- בקערה מערבבים את מצרכי הסלט
- בצנצנת עם מכסה, מערבבים ע"י ניעור את כל מצרכי הרוטב עד קבלת בלילה אחידה
- יוצקים את הרוטב בקערת הסלט, מערבבים קלות ומעבירים לצלחות הגשה
- מפזרים מעט גבינת ריקוטה מעל כל צלחת ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…