עוגיות חגיגיות שמאפיינות לרוב אירועים מיוחדים בזכות צורתן האלגנטית והיופי הוויזואלי שלהן ||| העוגיות מקבלות את שמן בזכות השימוש בוורדים שמוסיפים טעם וצבע ||| עוגיות מושלמות להגשה באירועים כמו חתונות, ימי הולדת או חגים, בזכות המראה המיוחד והטעם המעודן שלהן ||| ניתן לגוון עם צבעי מאכל טבעיים כמו מי סלק כדי ליצור גוונים עדינים של ורוד או אדום ||| אפשר לשלב בבצק אגוזים קצוצים, פיסטוקים או שברי שקדים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 250 גרם חמאה רכה
- 1 חלמון ביצה L
- 100 גרם סוכר ורדים (עלי ורדים מיובשים טחונים עם הסוכר)
- 125 גרם שקדים
- 1 תפוז – גרידת הקליפה והמיץ
- 1 תרמיל וניל
- 500 גרם קמח כוסמין
- 1 כפית קרם טרטר
לקישוט
- ריבת ורדים
שלבי הכנה
- הכנת קרם חמאה ושקדים: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את החמאה הרכה, חלמון ביצה וסוכר ורדים יחד עד לקבלת תערובת קציפה בהירה ותפוחה
- קוצצים את השקדים לחתיכות דקות וצולים במחבת ללא שמן
- מוסיפים לקערת הקציפה את המיץ וגרידת התפוז ומערבבים פנימה את שבבי השקדים ועיסת תרמיל וניל לקבלת תערובת אחידה
- בקערה יבשה מערבבים את קמח הכוסמין וקרם הטרטר לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את תערובת הקמח לקערת קרם החמאה ושקדים ומערבבים לקבלת תערובת בצק אחיד
- מניחים לבצק לנוח 30 דקות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ומסדרים אותם בתבנית עם מרווחים
- עם ידית כף עץ יוצרים גומה בכל כדור בצק בתבנית
- אופים במשך 15-18 דקות
- מחממים קצרות את ריבת הוורדים מיקרוגל כך שתהייה נוזלית ונוחה לעבודה
- בעזרת כפית ממלאים את השקעים של העוגיות, עם הריבה
- מניחים לעוגיות להתייבש מעט לפני הגשה או אחסון בכלי אטום
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…