פינוק בריא ומלא בטעמים שמתאים במיוחד לאווירה החורפית והחגיגית ||| עוגיות שמשלבות את האיכויות המזינות של תערובת מוזלי – דגנים, פירות יבשים ואגוזים – עם המתיקות והניחוחות המסורתיים של עונת חג המולד ||| ניתן לשלב שוקולד קצוץ או צ'יפס שוקולד, קוקוס טחון, או אפילו חתיכות ג'ינג'ר מסוכר לשדרוג הטעם ||| אם אין לכם תערובת מוזלי מוכנה, אפשר לשלב שיבולת שועל, אגוזים ופירות יבשים לפי הטעם ||| העוגיות האלה מרגישות כמו חיבוק של חורף – מתוקות, מתובלות, ומלאות במרקמים מגוונים ||| מושלמות כחטיף בריא לצד תה חם, כקינוח קליל לארוחה חגיגית, או כמתנה אישית וטעימה באריזת צנצנת חגיגית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 200 גרם מִשְׁמֵשׁ מיובש
- 300 גרם שוקולד (80% מוצקי קקאו) או שוקולד בישול
- 250 גרם אגוזי לוז (או שקדים) טחונים
- 100 גרם מוזלי
- 8 חלבוני ביצים L
- קורט מלח
- 300 גרם סוכר
- 10 גרם סוכר וניל
- קורט קמח
שלבי הכנה
- חותכים את המשמשים לחתיכות דקות וקוצצים בעזרת סכין את השוקולד לחתיכות קטנות. יש לשמור כמות קטנה מהשוקולד לקישוט הביסקוויטים
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את חלבוני הביצים וקורט מלח לקבלת פסגות נוקשות
- בקערה נפרדת מערבבים יחד את הסוכר, סוכר וניל, אגוזי לוז, מוזלי וקצת קמח
- מקפלים בזהירות את תערובת האגוזים לתוך מקצפת החלבונים
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- בעזרת שתי כפות זורקים עוגיות בתבנית המרופדת עם רווח ביניהם
- אופים כ-20 דקות עד להזהבה
- ממיסים בזהירות את יתרת השוקולד באמבט מרים או במיקרוגל
- מורחים את השוקולד על הביסקוויטים האפויים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…