שילוב מפתיע ומענג של טעמים המשלב את החריפות המעדנת של ג'ינג'ר, את המתיקות העשירה של המרציפן, ואת המרירות המתוחכמת של שוקולד איכותי ||| העוגיות האלו מיוחדות, מורכבות בטעמן, ומתאימות במיוחד לתקופת החורף או לעונת החגים ||| העוגיות משלבות פריכות מבחוץ עם רכות ונימוחות מבפנים, הודות למרציפן ולתיבול ||| חשוב לחתוך את המרציפן לגודל מתאים – גדול מדי יכול "להכביד", וקטן מדי עשוי לא להיות מורגש ||| שוקולד מריר מאזן את המתיקות של המרציפן והעוגייה, ולכן מומלץ להשתמש בשוקולד איכותי עם אחוז גבוה של קקאו ||| עוגיות מושלמות לאירוח חגיגי, במיוחד בחורף, כשהשילוב של הג'ינג'ר והשוקולד מעניק תחושת חמימות ונוחות. הן משתלבות נפלא עם תה מתובל, קפה חזק, או יין קינוח מתוק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לעוגייה
- 300 גרם קמח שיפון
- 180 גרם סוכר
- 1 כפית סודה לשתייה
- 2-3 כפיות זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר)
- 2 ביצים L
- 80 גרם דבש
לסנדוויץ'
- 150-200 גרם מרציפן ירוק
- מעט אבקת סוכר
- ריבת דומדמניות (או מה שאוהבים)
לציפוי
- 100 גרם שוקולד מריר
- פתיתי שוקולד לבן או שוקו-צ'יפס
שלבי הֲכָנָה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים היטב את הקמח, סוכר, ביצים, דבש, סודה לשתייה והתבלינים עד קבלת מסה אחידה
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך הלילה
- למחרת מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי 3-5 מ"מ
- קורצים עוגיות בעזרת חותכן עוגיות עגול או צנצנת / כוס זכוכית בגודל שאוהבים
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- מניחים את העוגיות על התבנית המרופדת ואופים כ-10 דקות
- מניחים לעוגיות להתקרר
- על משטח העבודה מרדדים את המרציפן הירוק לעלה בעובי דג מעט מעובי העוגיות
- בוזקים על עלה המרציפן את אבקת הסוכר
- קורצים מהמרציפן עיגולים קטנים במעט מגודל העוגיות
- מדביקים פרוסת מרציפן עם ריבת דומדמניות בין שני חצאי עוגיות אפויות
- ממיסים את שוקולד הציפוי באמבט מים או במיקרוגל
- טובלים מחצית מכל עוגייה כפולה לכיסוי חלק מהעוגייה בשוקולד
- שדרוג: פזרו שבר שוקולד לבן או שוקולד צ'יפס על ציפוי השוקולד שעדיין רטוב
- תנו לעוגייה להתייבש
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…