חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות ג'ינג'ר מרציפן ושוקולד

שילוב מפתיע ומענג של טעמים המשלב את החריפות המעדנת של ג'ינג'ר, את המתיקות העשירה של המרציפן, ואת המרירות המתוחכמת של שוקולד איכותי ||| העוגיות האלו מיוחדות, מורכבות בטעמן, ומתאימות במיוחד לתקופת החורף או לעונת החגים ||| העוגיות משלבות פריכות מבחוץ עם רכות ונימוחות מבפנים, הודות למרציפן ולתיבול ||| חשוב לחתוך את המרציפן לגודל מתאים – גדול מדי יכול "להכביד", וקטן מדי עשוי לא להיות מורגש ||| שוקולד מריר מאזן את המתיקות של המרציפן והעוגייה, ולכן מומלץ להשתמש בשוקולד איכותי עם אחוז גבוה של קקאו ||| עוגיות מושלמות לאירוח חגיגי, במיוחד בחורף, כשהשילוב של הג'ינג'ר והשוקולד מעניק תחושת חמימות ונוחות. הן משתלבות נפלא עם תה מתובל, קפה חזק, או יין קינוח מתוק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות ג'ינג'ר מרציפן ושוקולד (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לעוגייה

לסנדוויץ'

  • 150-200 גרם מרציפן ירוק
  • מעט אבקת סוכר
  • ריבת דומדמניות (או מה שאוהבים)

לציפוי

שלבי הֲכָנָה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים היטב את הקמח, סוכר, ביצים, דבש, סודה לשתייה והתבלינים עד קבלת מסה אחידה
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך הלילה
  3. למחרת מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי 3-5 מ"מ
  4. קורצים עוגיות בעזרת חותכן עוגיות עגול או צנצנת / כוס זכוכית בגודל שאוהבים
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  6. מניחים את העוגיות על התבנית המרופדת ואופים כ-10 דקות
  7. מניחים לעוגיות להתקרר
  8. על משטח העבודה מרדדים את המרציפן הירוק לעלה בעובי דג מעט מעובי העוגיות
  9. בוזקים על עלה המרציפן את אבקת הסוכר
  10. קורצים מהמרציפן עיגולים קטנים במעט מגודל העוגיות
  11. מדביקים פרוסת מרציפן עם ריבת דומדמניות בין שני חצאי עוגיות אפויות
  12. ממיסים את שוקולד הציפוי באמבט מים או במיקרוגל
  13. טובלים מחצית מכל עוגייה כפולה לכיסוי חלק מהעוגייה בשוקולד
  14. שדרוג: פזרו שבר שוקולד לבן או שוקולד צ'יפס על ציפוי השוקולד שעדיין רטוב
  15. תנו לעוגייה להתייבש

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit 

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *