סיפורו של מתכון: לחם אקמק טורקי Ekmak

לכבוד המטבח הטורקי המפואר, שנסתפק להכיר ולאהוב כאן בארץ, מתכון ללחם הכי נפוץ בטורקיה ||| לחם שלכאורה מורכב בהכנתו, אבל אחרי ניסיון ראשון לא תפסיקו עם הכנת האקמק ||| מהו המאפה הכול כך פופולארי ואילו סוגי אקמק תוכלו למצוא במטבח הטורקי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם אקמק טורקי (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מהו אקמק Ekmak

המילה הטורקית ללחם היא אקמק, וזה מאכל בסיסי במטבח הטורקי. לחם טורקי Ekmek, מגיע בצורות, גדלים וסוגים שונים, אך הוא מאופיין בדרך כלל במרקם הרך והלעיס שלו ובחלקו החיצוני מעט קרום. הוא ממלא תפקיד בסיסי בארוחות טורקיות והוא נצרך מדי יום על ידי אנשים ברחבי המדינה. ישנם כמה סוגים של אקמק במטבח הטורקי, כל אחד עם מאפיינים ייחודיים משלו.

המרכיבים הבסיסיים של ekmek כוללים קמח, מים, שמרים ומלח. וריאציות מסוימות עשויות לכלול מרכיבים נוספים כמו שמן זית, יוגורט או סוכר. באופן מסורתי, אופים אקמק בתנור אבן או לבנים, מה שתורם לקרום ולמרקם המובהקים שלו. עם זאת, בעידן המודרני, ניתן לאפות אותו גם בתנורים ביתיים רגילים, על חום גבוה.

הלחם הטורקי הזה קיים כבר 1,000 שנים, עוד מהתקופה בה אבות האימפריה העות'מאנית היו שבטים נודדים.

משמעות תרבותית וסוגים

ללחם יש מקום מיוחד בתרבות הטורקית והוא סמל לפרנסה ולקבלת פנים לאורחים. לעתים קרובות הוא מוצע לאורחים כאות קבלת פנים. כמה מסוגי הלחם הנפוצים ביותר בטורקיה כוללים:

  • פִּידֶה Pide: זהו סוג של פיתה – לחם שטוח טורקי המשמש לעתים קרובות כבסיס לתוספות כמו בשר, ירקות וגבינות. זה דומה לבצק פיצה אבל בדרך כלל רך ונימוח יותר.
  • סימיט Simit: לחם בצורת טבעת עגולה מכוסה שומשום. הוא מעט פריך מבחוץ ורך מבפנים. לעתים קרובות נהנים ממנו כחטיף או לארוחת בוקר.
  • פידה אקמק Pide Ekmek: זוהי וריאציה של פידה המעוצבת לצורה דמוית סירה, מושלמת להחזקת מילויים כמו גבינה, בשר וירקות.
  • לאבש :Lavash הוא לחם שטוח דק ורך שניתן להשתמש בו לעטיפת קבבים, כבסיס לכריכים, או לקרוע לחתיכות לטבילה.
  • רמדאן פידסי Ramazan Pidesi: סוג מיוחד של לחם שמוכן באופן מסורתי במהלך חודש הרמדאן המוסלמי. הוא מאופיין בצורתו העגולה ובדפוס הניקוד הייחודי שלו.

אקמק על שולחן הארוחה

אקמק נצרך בדרכים שונות במטבח הטורקי. אפשר ליהנות ממנו בפני עצמו, להשתמש בו כבסיס לכריכים, להגיש עם מטבלים וממרחים, או להשתמש בו כדי לגרוף תבשילים ורטבים.

ניתן למצוא Ekmek בכל מאפיות, סופרמרקטים ומסעדות ברחבי טורקיה. זה חלק בלתי נפרד מהארוחות הטורקיות ונאכל בכל ארוחה וגם בנשנושי רחוב ופשוט צריך לבקש Somun ekmek (בתרגום מילולי – כיכר לחם).

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים מעט 2 כפות מהמים (טמפרטורה מיטבית היא 42 מעלות)
  2. מקציפים פנימה את השמרים וסוכר וממשיכים להקציף עד שהשמרים נמסים לחלוטין
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לשמרים למשך 15 דקות
  4. הכנת הבצק: מחממים בעדינות את יתרת המים עד שהם פושרים
  5. בקערת ערבוב גדולה ומערבבים את הקמח המלח והמים הפושרים
  6. יוצקים פנימה את בלילת השמרים ומערבבים את החומרים בעזרת אצבעות יד אחת. אם אינכם מצליחים לאסוף את כל הקמח, מוסיפים מעט מים ומערבבים שוב רק עד לאיחוד
  7. מעבירים את הבצק על משטח עבודה מקומח
  8. לשים את הבצק בצורה אנרגטית במשך 10 דקות. בסופו של דבר, הוא יהפוך פחות דביק וחלק יותר. הערה: אם הבצק ממש נדבק, מפזרים עוד קמח על משטח העבודה
  9. משמנים את קערת הבצק שעיבדנו בה את הבצק, ומחזירים את הבצק לקערה ומכסים בניילון נצמד
  10. מניחים את הקערה במקום חמים, ומשאירים את הבצק לתפוח למשך שעה
  11. עיצוב האקמק: מקפלים את הבצק על עצמו מספר פעמים עד שכל האוויר נפלט מהבצק
  12. מקמחים היטב את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק
  13. משטחים את הבצק למלבן, כשאחד הצדדים הארוכים פונה אליכם
  14. קפלו את אחת הצדדים הארוכים לאמצע המלבן
  15. לאחר מכן קפלו את הצד הארוך השני על גבי הקיפול השני
  16. הופכים את כיכר הבצק כך שהיא עם צד התפר כלפי מטה
  17. מגלגלים את כיכר הבצק בעדינות עד שהוא באורך של כ-35 ס"מ
  18. לוחצים על הקצוות כדי ליצור את הצורה הסגלגלה
  19. מניחים בעדינות את הכיכר על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
  20. מכסים את הכיכר במגבת לחה ומניחים לה להתפחה למשך 15 דקות
  21. מחממים תנור ל- 250 מעלות
  22. מניחים תבנית אפייה קטנה במדף התחתון של התנור
  23. מרתיחים 1/2 ליטר מים ושופתים את המים לתבנית שבתחתית התנור
  24. כאשר כיכר הבצק תפוחה כראוי, בסכין חדה מאוד צרו חריץ בחלק העליון של הכיכר לאורך בצד שמאל או ימין, תוך חיתוך בעומק של כ-1.5 ס"מ
  25. מרססים מעט מים על כיכר האקמק
  26. מנמיכים את הטמפרטורה ל-220 מעלות
  27. אופים את האקמק במשך 30 דקות או עד שהקרום מזהיב
  28. על מנת לוודא שהלחם מוכן, החזיקו אותו במגבת או כפפות לתנור והקישו על התחתית. אם זה נשמע חלול אז האקמק שלכם מוכן.
  29. הניחו את הלחם על רשת צינון והניחו לו להתקרר לחלוטין לפני שפורסים אותו ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

כתיבת תגובה