פינוק קלאסי ופשוט להכנה שמתאים לכל הזדמנות ||| עוגיות עדינות ונימוחות המורכבות משתי שכבות עוגייה שמחוברות ביניהן במלית ריבה מתוקה והתוצאה היא קינוח אלגנטי ומפנק, אך עם מעט מאמץ ||| לעוגיות יש מראה קלאסי מוכר כשחלקן העליון של העוגיות לעיתים מעוצב עם חור קטן (בדרך כלל בצורה עגולה או פרח) כך שהריבה מבצבצת ומוסיפה צבע ויופי ||| מומלץ להשתמש בריבה איכותית עם טעמים שאתם אוהבים או להחליף את הריבה בממרחים אחרים כמו שוקולד למריחה, קרם לימון או חמאת בוטנים, למי שמחפש גיוון ||| עוגיות סנדוויץ' נשמרות היטב בקופסה אטומה, אך כדאי למלא אותן קרוב למועד ההגשה כדי לשמור על הפריכות ||| העוגיות האלה מושלמות עם כוס תה או קפה, ונראות חגיגיות במיוחד על צלחת אירוח. הן תמיד מתקבלות באהבה, גם אצל ילדים וגם אצל מבוגרים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 300 גרם קמח רגיל
- 100 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם שקדים טחונים
- 1 כפית סוכר וניל
- 2 חלבוני ביצים L
- 200 גרם חמאה (לא קרה מדי!)
- 1 קורט קִנָּמוֹן
- ½ לימון – גרידת הקליפה
לציפוי
- ריבה שאוהבים
- אבקת סוכר
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים במהירות את כל מצרכי הבצק ומניחים במקרר למשך כ-30 דקות
- מחלקים את הבצק ל- 2-4 חלקים ומשתמשים במנה אחת כל פעם. השאירו את הבצק שאינכם משתמשים במקרר עד הצורך
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כמה מ"מ לפי מה שאוהבים
- חותכים מהבצק עיגולים ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מכניסים את הביסקוויטים החתוכים לתנור למשך 12-15 דקות. שימו לב, זמן האפייה תלוי מאוד בעובי הביסקוויטים. עדיף לבדוק את הביסקוויטים שלכם לאחר 10 דקות אפייה, כדי לראות אם הם מוכנים
- הניחו לביסקוויטים האפויים להתקרר לזמן מה
- מצפים מחצית העוגיות בריבה ועושים כריך עם שאר הביסקוויטים
- כשהביסקוויטים התקררו לחלוטין, מפזרים מעט אבקת סוכר ונהנים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…